Garan: Ezt nagy lehetőségnek élem meg

Főszereplővé lépett elő az utóbbi egy hónapban Garan Bálint, aki folyamatosan igyekszik bizonyítani, tanulni. Saját nevelésű centerünkkel beszélgettünk a helyzetéről és a Dág KSE elleni párharc tanulságairól.

Bohdan Velicsko kézsérülése miatt a DRK Magyar Kupa-döntő óta nincs bevethető állapotban, így a MAFC-BME és a Dág ellen zsinórban hat mérkőzésen is kezdőként kapott lehetőséget Garan. 20 éves játékosunk igyekezett a lehető leggyorsabban felvenni a tempót, de volt, hogy 14, legutóbb pedig 11 szerzett ponttal zárt.

„Sokkal több lehetőséget kapok most, mint a szezon korábbi szakaszában, hiszen sérülés miatt Bohdan kiesett” – fogalmazott Garan honlapunk érdeklődésére. „Ezt nagy lehetőségnek élem meg, viszont minden mérkőzésen és edzésen bizonyítani szeretnék. Hatalmas előrelépés a számomra, hogy most kezdőként számolnak velem, de úgy érzem, sokat is fejlődtem a szezonban, hónapokkal ezelőtt még nem itt tartottam. Tudom, van még mit tanulni, dolgozom tovább.”

A MAFC négy meccsen bizonyult jobbnak a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcikánál az elődöntőért vívott párharcban, és mivel előzetesen nagyon fogadkoztak játékosaink a továbbjutást miatt, csalódottan élték meg, hogy csak az 5-8. helyért csatázhattak a folytatásban.

„Az én meglátásom szerint azért volt nehéz a Dág elleni párharc, mert rendkívül csalódottak voltunk amiatt, hogy a négy közé nem sikerült bejutnunk” – folytatta Garan. „Nem mentünk jól bele a meccsekbe sem itthon, sem idegenben, de ezt a csalódottságot muszáj volt levetkőzni. A Dág ráadásul jól játszott, kihasználta a hibáinkat, a tompaságunkat, nagy csatára késztetett bennünket. Azonban mi is akartuk a győzelmet, aminek köszönhetően két meccsen hozni tudtuk ezt a párharcot.”

Toronyai Miklós vezetőedző két nap pihenőt adott a játékosainak. A Kecskeméti RC-vel majd április 17-én találkozik először a Vegyész, és Garanék szeretnék ezt a párharcot is győzelmekkel abszolválni.

„Szerintem jót fog tenni ez a két szabadnap, így kipihenten mehetünk majd bele az utolsó, Kecskemét elleni mérkőzésekbe. Érződik rajtunk most már nem csak a mentális, hanem a fizikális fáradtság is, kell a plusz pihenő. A Kecskeméttel szemben azonban szeretnénk győzelmeket ünnepelni, megszerezni az ötödik helyet” – zárta gondolatait Garan.

A pontos menetrenddel honlapunkon jelentkezünk a héten.