A kecskemétiek nem éreznek nyomást magukon

Szombaton megkezdődik a férfi röplabda NB I rájátszásának az elődöntője, melyben a Vegyész RC Kazincbarcika is érdekelt. Klubunk ellenfele a címvédő Kecskeméti RC lesz az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcában.

Dudás András, a borsodiak vezetőedzője úgy nyilatkozott korábban, hogy véleménye szerint a nyomás az alföldieken lesz, hiszen az idei szezonban már kétszer is legyőzték a Kazincbarcikát. Szasa Nedeljkovics, a KRC szakvezetője azonban ezt másképpen látja.

„Mindkét csapatnak megvannak az elképzelései, a tervei az elődöntő mérkőzéseit illetően” – idézi a kecskemetiroplabda.hu a szerb szakembert, aki kiválóan beszéli a magyar nyelvet is. „Dudás edző szavaival ellentétben nem gondolom, hogy rajtunk lenne nagyobb nyomás, hiszen nálunk van a pályaelőny, az első három mérkőzésből két meccset játszunk hazai közönség előtt. Az a fontos, hogy mindkét csapat bizonyítani akar, ami egy jó és látványos röplabdát vetít előre az elődöntőre. Nagyon fontos a csapatok számára kiszolgálni a nézőket, a szurkolókat. Természetesen az adrenalin is jelentős szerepet játszik majd, hisz hatalmas a tét: döntőt játszani a bajnokság végén. Nagy lehetőség vár ránk, hogy a tavalyi év után újra a fináléban szerepelhessünk.”

Ezt követően Nedeljkovics visszaemlékezett a korábbi, Vegyész elleni meccsekre.

„Három mérkőzést játszottunk a Kazincbarcikával: egyet még a felkészülés során a Hírös Kupán, illetve kettőt a bajnokság során” – folytatta a tavaly kupát és bajnokságot is nyert kecskemétiek vezetőedzője. „Ellenfelünk mind a három mérkőzésen különböző felállásban lépett pályára, így ezekből a meccsekből az elődöntőre semmiféle következtetést nem lehet levonni. Tisztában vagyunk azzal, hogy a Kazincbarcikából távozott Szabó Dávid, valamint a brazil-magyar kettős állampolgár George Emmerich Antal, aki strandröplabdában szeretné kivívni a riói olimpiai részvételt. Jó mérkőzéseket várok, hiszen az ellenfélnél tapasztalt játékosok lépnek pályára, akik magas szinten űzik a röplabdát. Természetesen megvan a tervünk, hogyan lépünk pályára, és hogyan szerepelünk a Barcika ellen. Csak ismételni tudom önmagam: nagy lehetőség előtt állunk, hogy újra döntőt játsszunk, és ezért mindent megteszünk.”

tm (főcímkép: kecskemetiroplabda.hu)