Extraliga: meggyőző siker a sereghajtó ellen

Meggyőző teljesítményt nyújtott vasárnap a Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 12. fordulójában, miután három játszmában legyőzte a Dunaújvárosi KSE-t.

Több játékosára sem számíthatott Toronyai Miklós a vasárnapi mérkőzésen, hiszen Blázsovics Péter, Csizmadia Tamás és Budai Balázs is betegséggel küzdenek, míg Szabó Dávid sérülés miatt nem állt a szakmai stáb rendelkezésére. Ennek ellenére is kötelező győzelem várt a mieinkre, akik Caio de Prá vezérletével az első játszmát gyorsan, tíz pont különbséggel behúzták (25-15, 1-0).

Mindkét csapat sokat cserélgetett, már az első felvonásban is, Péter Benedek azonban végig fent volt, és szerzett is négy pontot ebben a játékrészben, míg Mudo második blokkpontja is igencsak látványosra sikeredett. A szett elején a lelkes vendégek jól tartották magukat, de egy állásban beragadtak, és bár szerkezetet is váltottak, nem tudták megnehezíteni a Vegyész dolgát (25-14, 2-0).

Bekezdtek Juhász Péterék az újabb térfélcserét követően (8-3), Péter Márton centerből ez idő alatt kétszer is eredményes volt. Árva Milán pontjára mégis szükség volt, hogy zsinórban a negyedik poén már ne a DKSE-é legyen (11-7). Összességében azonban kézben tartották a hazaiak az összecsapást, még akkor is, ha egy-egy hiba olykor becsúszott (25-16, 3-0).

Minden, hadra fogható röplabdázót pályára tudott küldeni Toronyai, és mindenki, aki pontot szerezhetett, ezt meg is tette: de Prá, Péter B. és Árva is kilenc-kilenc pontig jutott, ezzel a mezőny legeredményesebb játékosai voltak.

A kötelező három pontot tehát begyűjtötte a Vegyész, de sokkal nehezebb dolga lesz egy hét múlva, Debrecenben.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 12. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Dunaújvárosi KSE 3-0 (15, 14, 16)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 150 néző. V.: Soltész, Adler.
Vegyész: Páez 2, Ciupa 5, Juhász 8, de Prá 9, Péter B. 9, Moraes 6. Csere: Dudás (liberó), Árva 9, Bibók 6, Péter M. 3. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
DKSE: Hatvany 5, Gutiérrez 3, Farkas 5, Pavljuk 8, Laczi 4, Kisházi 1. Csere: Sümegi (liberó), Juhász, Tóth K. 1, Gőczi 2, Winter. Vezetőedző: Tomanóczy Tibor.

Toronyai Miklós: Ilyen könnyű mérkőzésre nem számítottam, annak tükrében, hogy milyen nehézségeink voltak a héten. Gratulálok a csapatomnak, azoknak, akik csereként álltak be, mert frissítést hoztak, így tudták tehermentesíteni a többieket.