Hiába van meg az első hely, győzni készül a Kardos-csapat

Hiába van már meg az első hely, a Vegyész RC Kazincbarcika vasárnap is győzelemre készül. Ezúttal a Kecskeméti RC lesz az ellenfele a Don Bosco Sportközpontban, a találkozót a vrck.hu-n élőben közvetítjük.

Biztos középszakasz-győztesként várja az újabb rangadót a VRCK, így számára már nincs tétje az összecsapásnak, hiszen ha nyer, ha veszít, első helyét elveszíteni már nem tudja. Ettől függetlenül a Kecskemét elleni mérkőzések mindig rangadónak számítanak, és főleg odahaza nem engedheti meg magának Marek Kardos legénysége, hogy veszítsen.

„Sok felől hallottam azt, hogy nekünk már nem számít az eredmény, akár ki is kaphatunk. Ezeket nem tudom, honnan veszik az emberek, de mindenkit megnyugtathatok: a lehető legerősebb összeállításban fogunk pályára lépni, mert győzni szeretnénk” – szögezte le a 44 éves szakember. „Itthon játszunk, saját közönségünk előtt, nem engedhetjük meg, hogy nem adunk bele mindent. Bizonyítanunk kell az ellenfeleknek, hogy a Don Bosco Sportközpont a mi otthonunk, és hogy innen rajtunk kívül senki nem távozhat győztesként.”

Kardos mellett Carlos Páez, együttesünk feladója is nyerni szeretne, és elmondása szerint a három pont megszerzése sem elképzelhetetlen.

„Örülünk a középszakasz-elsőségnek, mert ez azt jelenti, hogy itthon kezdhetjük az elődöntőt, illetve reményeink szerint a döntőt is” – mondta honlapunknak a dél-amerikai. „A hazai pálya idén nem feltétlen jelentett nekünk előnyt mindig, de a Kaposvár és a Pénzügyőr elleni sikerek alkalmával remélem, hogy sikerült megfordítanunk a szerencsénket, és ezt tovább erősíthetjük a Kecskemét ellen. Remek hangulat van a mérkőzéseinken, egyre többen jönnek ki szurkolni, ami sokat jelent játékostársaimnak és nekem is. Az, hogy már mindenképpen elsők vagyunk, nem azt jelenti, hogy ne szeretnénk nyerni most vasárnap. A Kecskemét egy jó csapat, gyors játékot játszik, de ugyanúgy meg tudjuk verni őket három-egyre, ahogy egy hónapja idegenben, de akár szettveszteség nélkül is lehozhatjuk a meccset. Ehhez azonban az kell, hogy jól nyissunk, mert ellenfelünk fogadása nem a legjobb, így a feladójuk nem tud mindig gyorsan játszani.”

Páez hozzátette, hogy bár személy szerint fáradtnak érzi magát, a meccseken mindig kiadja magából a maximumot, és olyankor csak a győzelem lebeg a szeme előtt: „Nincs kifogás, pályára kell lépni és bizonyítani, hogy te vagy a jobb.”

FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 10. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Kecskeméti RC
2019.03.24., 18:00, Don Bosco Sportközpont
Vezetik: Ujházi Mónika, Szabó Péter.
A találkozóra a belépés díjtalan.
Kattintson ide a Facebook-eseményért.
A mérkőzést élőben közvetítjük a vrck.hu-n.

(Fotó: vrck.hu)