Kecskeméten kapott ki csapatunk

Szombaton a Kecskeméti RC vendégeként szenvedett három szettben vereséget a Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraligában.

Csaknem két hét kihagyás után, egy edzéssel a lábában vállalni tudta Juhász Péter a játékot, illetve Toronyai Miklós vezetőedző a kezdőbe szavazott bizalmat Mineirónak is. A kecskemétiek a nyáron alaposan megerősödtek, Gebhardt Norbert mellett érkezett hozzájuk a sokszoros magyar válogatott feladó, Kaszap Tamás, a center Nagy József, valamint két fehérorosz légiós is.

Lukasz Ciupa jó ütésével kezdődött a találkozó, majd héthez érve hárommal ment a Vegyész, de két hibát követően rögtön egyre zárkózott fel a Kecskemét. 10-8-ra vezetett a Kazincbarcika, amikor a hazaiak már öt, míg a vendégek „csak” három nyitást rontottak. A Kecskemétnek sikerült kevesebb hibával játszania, meg is lépett kettővel (12-10), majd 19-15-nél Toronyai elérkezettnek látta az időt arra, hogy kikérje első idejét. Megtörni azonban nem sikerült az alföldiek lendületét, Dávid Zoltán együttese a második szettlabdáját már értékesítette (25-20, 1-0).

A fordulás után a Vegyész ismét jól kezdett (1-3), de aztán amilyen hirtelen előnybe került, úgy hátrányban is találta magát (5-3). A KRC tartotta a kétpontos előnyét, tízhez érve pedig már hárommal ment. Krupánszki Olivérék nagyon belejöttek a játékba (12-7), időt is kért Toronyai, hiszen a támadások befejezéseivel gondban voltak játékosai, illetve a kecskeméti bombákat sem tudták hatástalanítani. Tovább nőtt a különbség (14-7), cserélt is Toronyai, Csizmadia Tamás érkezett Páez helyére, de hol négy, hol hétpontos hátrányban volt a Vegyész, és visszajönni ezúttal sem tudott már (25-18, 2-0).

Fej-fej mellett haladtak a csapatok a harmadik játékrészben, és így hol az egyik, hol a másik vezetett (14-14). A szett derekán azonban a hazaiak Nagy József vezérletével megléptek kettővel, majd Kaszap Tamás ászértékű nyitását követően Toronyai kért időt (19-16). Nem sokkal később jött az újabb félperces (21-17), de hiába, mert a Kecskemét innen már nem hibázott, és megérdemelt győzelmet aratott (25-20, 3-0).

A mérkőzés statisztikája ide kattintva tekinthető meg. 

A Vegyész legközelebb október 11-én játszik, ellenfele a MAFC-BME lesz a Don Bosco Sportközpontban.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ
Kecskeméti RC – Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (20, 18, 20)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok, 200 néző. V.: Mezőffy, Szabó P.
Kecskemét: Kaszap 4, Krupánszki 9, Rabeka 4, Kandulinszki 9, Gebhardt N. 13, Nagy J. 10. Csere: Deák (liberó). Vezetőedző: Dávid Zoltán.
Vegyész: Páez 1, Ciupa 7, Péter M. 3, Árva 12, Mineiro 5, Juhász 4. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia 1, Budai 2, Bibók 2, Földes. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Nem erre számítottunk, mert egész héten jól mozogtak a fiúk. A meccs előtt többet futottunk, hamarabb kezdtük a bemelegítést is, hogy kimozogjuk a buszutat, de ami a találkozón történt, az számomra érthetetlen. Már az elejétől fogva nem követtük a taktikát, és láthatjuk, hogy ez hová vezetett.