Magyar Kupa: két meccs vasárnapra

A férfi röplabda Magyar Kupa nyolcaddöntőjében a Vegyész RC Kazincbarcika a PTE-PEAC C-Doki csapatával mérkőzik meg. Mindkét összecsapást a vegyészvárosban rendezik vasárnap, miután a Pécs feladta pályaválasztási jogát.

Vasárnap a Kazincbarcika kétszer is pályára lép hazai pályán. (Fotó: vrck.hu)
Vasárnap a Kazincbarcika kétszer is pályára lép hazai környezetben. (Fotó: vrck.hu)

A pécsiek szombaton Debrecenben lépnek pályára bajnoki mérkőzésen, így úgy döntöttek, spórolnának költségvetésükkel, ha vasárnap az oda-visszavágós kupapárharc mindkét összecsapását egy napon játsszák le Kazincbarcikán. Az ötletet a VRCK is támogatta, aminek értelmében a hét utolsó napján 10 órakor kezdődik az első meccs, majd egy kis szünet után kezdődik is a visszavágó.

Gyöngyösi Zoltán vezetőedző csapata idén szeretne a legjobb nyolc közé kerülni – ahogy tette azt első NB I-es szezonjában –, ehhez azonban a rivális hajdúságiak otthonában mindenképpen nyernie kellene.

„Szeretnénk ismét a nyolc közé kerülni, ahogy azt tettük az első élvonalbeli évünkben is” – mondta Gyöngyösi Zoltán a vrck.hu-nak. „Nekünk nem a Kazincbarcikát kell megvernünk, hanem például azt a Debrecent, akikhez szombaton látogatunk. Reményeink szerint a következő hetekben még erősödni fogunk, van ugyanis három egyetemistánk, akiknek az igazolását még nem sikerült elintézni, hiszen külföldi állampolgárok.”

A múlt hét végén a Vegyész Pécsett vendégszerepelt bajnoki meccsen, melyet 3-0-ra meg is nyert. Gyöngyösi Zoltán szerint azonban nem vallottak szégyent Toma Sándorékkal szemben, és ezúttal is hasonlóban reménykedik a baranyaiak szakvezetője.

„Mindennek az alapja a jó nyitásfogadás, ami egy hete sikerült a barcikaiak ellen” – folytatta Gyöngyösi Zoltán. „A kazincbarcikaiak jól, erősen nyitnak felugrásból, így tartottam az összecsapástól, de szerencsére sikerült partiban lennünk. Az első szettben vezettünk is hat-egyre, de ez a röplabdában nem sokat számít. Szombaton Debrecenben nyerni szeretnénk, vasárnap pedig két olyan meccset akarunk játszani a Vegyész otthonában, melyen méltó ellenfelei lehetünk a hazaiaknak.”

Ha a VRCK továbbjut, úgy minden valószínűség szerint a Dággal találkozik a négy között, az elődöntőben pedig akár a Kecskeméti RC-vel is összekerülhet. Addig viszont még sokat kell dolgoznia a csapatnak.

Tóth Milán