Négy szettben egyenlítettünk a bronzcsatában

Egyenlített a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraliga bronzcsatájában, miután hazai pályán legyőzte 3-1-re a Pénzügyőr SE-t. Az állás 1-1.

Maksymilian Warzywoda betegség, Blázsovics Péter sérülés miatt nem állt a stáb rendelkezésére, így a kezdőben Péter Márton kapott helyett, valamint ismét vállalta a játékot Csoma Krisztián valamint Juhász Péter, és Toronyai Miklós számított is rájuk a meccs elejétől.

Kicsit tapogatózó, kicsit ideges volt mindkét csapat kezdeti játéka, hiszen többször is hárompontos előnyt harcoltak vagy herdáltak el a felek. A játszma derekán Willian Reffattiéknek sikerült megnyugodniuk (18-12), előnyük pedig már a végéig kitartott (25-18, 1-0).

Jól kezdték Péter Mártonék a második felvonást (6-3), de a Pénzügyőr viszonylag gyorsan rendezte a sorait. Jókay Zoltán együttese a vezetést is átvette, 16-14-nél azonban Csoma Krisztiánék zsinórban három egységet tudtak szerezni. A hajrára egyszerre érkeztek meg a felek, a végén egy állásban beragadt a GreenPlan-VRCK, egyenlítettek a budapesteik (20-25, 1-1).

Reffatti gyorsan hozott két extrát (7-5), 10-7-nél Jókay kikérte a szettben az első idejét. Mindenki megdolgozott hazai oldalról a 13. pontért, igencsak látványosra sikerült (13-9), majd Péter M. egy ásszal, Csoma pedig egy bombával jelentkezett (17-12). Reffatti pörgetése megint bejött (21-14), Jókay másodjára is időt kért, Csoma ellen azonban nem találták az ellenszert, a szettet Juhász Péter ütése zárta le (25-14, 2-1).

A vendégek az eddig csereként beállókkal folytatták a meccset, és bizony a fiatalok meg is hálálták a bizalmat, kapaszkodtak becsülettel, 12-8-ról pillanatok alatt visszajöttek. Véleményezhető bírói döntések miatt igencsak paprikás lett a hangulat a csapatok között, a lelátón is, Toronyai egy piros lapos figyelmeztetést is kapott, valamikor 15-15-ről folytatódott „normál” medrében a mérkőzés. Páez Carlos szerencsés pontja jókor jött (19-17), majd a fináncok ütöttek el két labdát, miután Juhász blokkolt (22-17). Kicsi izgalmak maradtak még a végére, de Juhász bombájával meglett a 25. pont (25-21, 3-1).

A Vegyész kiegyenlítette a párharcot, legközelebb május 1-én, Budapesten folytatódik a párharc.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 3. HELYÉRT, 2. MÉRKŐZÉS
GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika – Pénzügyőr SE 3-1 (18, -20, 14, 21)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 222 néző. V.: Bátkai-Katona, Jámbor.
Vegyész: Páez 2, Reffatti 14, Juhász 13, Csoma 26, Péter M. 10, Moraes 8. Csere: Kiss (liberó). Vezetőedző: Toronyai Miklós.
PSE: Magyar 1, Kiss 12, Nascimento 7, Kovács 10, Dávid 4, Rása 8. Csere: Feliciano (liberó), Tordai 6, Tamási 1, Tomanóczy 3, Majoros 8, Solti 1. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása: 1-1.

Toronyai Miklós: Gratulálok a csapatnak, de többpontos előnyt egy állásban leadni nem szabad. Tudom, hogy a döntőben szerettek volna minket látni a szurkolóink, de örülök, hogy ilyen szép számmal kilátogattak ma, fantasztikusak voltak.