Oravec: Nincsenek könnyű ellenfelek, de két győzelemre készülünk

A VRC Kazincbarcika vezetőedzőjét, Daniel Oravecet kérdeztük a pénteken 18 órakor rajtoló, hazai Közép-európai Liga (MEVZA) fordulóval kapcsolatban. A tréner figyelmeztetett: nincsenek könnyű ellenfelek a sorozatban, de hazai pályán két győzelmet vár csapatától.

A múlt héten a Sümeggel játszott a VRCK az NB I-ben, és nyert idegenben 3-0-ra. A mérkőzés előtt Daniel Oravec vezetőedző alaposan meghajtotta játékosait, főleg a fizikális dolgokon volt a hangsúly. A MEVZA-meccsek előtt viszont már a labda volt a központban, valamint videóztak is a kazincbarcikaiak, hogy minél alaposabban felkészüljenek a szlovén Kranjból és az osztrák Waldviertelből.

„Szerencsére sok anyagunk van róluk, így több felvételt is megnéztünk, kielemeztük a játékukat” – fogalmazott a vrck.hu-nak a szlovákiai tréner. „Meglehet, hogy jelenleg csak a tabella hátsó felében vannak, de ez könnyen változhat. Könnyű ellenfelek nincsenek a ligában, tisztelni kell mindenkit, de tudjuk, van esélyünk, győzelmekre készülünk. Szerencsére a nyitrai tornán jól kijött számunkra a lépés, a játékosok látták, még a szlovák bajnok sem verhetetlen.”

Daniel Oravec két győzelemben reménykedik. Fotó: VRCK/archív

Gebhardt Norbert is már bevethető állapotban van, a fiatal ütőnek kisebb bokasérülés miatt kellett néhány találkozót kihagynia. A többiek is egészségesek, magabiztosan várják a hétvégét, amit Vlado Milev árult el honlapunknak szerdán. Oravec szerint a siker kulcsa a koncentrált játék lehet.

„Képes a csapat a Kranj és a Waldviertel ellen is nyerni, de ehhez több mindenre oda kell figyelni. Fejben már az első perctől koncentrálni kell, itthon, fantasztikus közönségünk előtt nem engedhetjük meg az ellenfélnek, hogy domináljon ellenünk. A nyitrai torna előtt az volt a célunk, hogy nyerjünk a Kastela ellen, amit sikerült. Másnap már az ötödik helyet vettük célba, ami a Nitra két vállra fektetésével sikerült is. Most még előrébb, a negyedik helyre akarunk odaérni, és ennek érdekében mindent megteszünk.”

A VRCK-nak hat pontja van, míg a tabella-4. horvát Zagreb kilenc pontos. A Waldviertel három, a Kranj kétpontos.


A VRCK pénteken 18 órától a szlovén OK Triglav Kranj, míg vasárnap 16 órától az osztrák Union Raiffeisen Waldviertel ellen lép pályára. A találkozókra érdemes lesz kilátogatni, hiszen értékes nyereménytárgyakat lehet nyerni. Pénteken például egy mez kerül kisorsolásra, részletek az alább látható Facebook-posztban!