Strandröplabda-tornát nyert a Kovács Zoltán – Szabó Dávid páros

A Kovács Zoltán – Szabó Dávid duó nyerte a múlt hétvégi strandröplabda-tornát Hajdúnánáson. Az évről-évre egyre nívósabb sportesemény ezúttal is erős mezőnyt vonultatott fel, jelenlegi és korábbi VRCK-játékosok is elindultak az ötödik nánási versenyen.

A mérkőzések egy nyert, 21 pontos szettig tartottak, a csapatok hét-nyolc mérkőzést is játszottak, ráadásul egyetlen nap leforgása alatt – hiszen vasárnap már a vegyes párosok küzdelmei kerültek lebonyolításra.

A Kovács – Szabó kettős ugyan vereséggel kezdte menetelését, de a döntőben revánsot vett a Berkes Zoltán – Hubicska Patrik kettősön, így az aranyérem a kazincbarcikai sportolók nyakába került.

„Rögtön kikaptunk, de aztán egyre inkább megtaláltuk a ritmust” – mesélte a Vegyésznek a kiváló humoráról is ismert Kovács, aki civilben tűzoltó. „Dávid a Törökországban és Dél-Koreában szerzett tapasztalatait is elővette, csak úgy dobálta magát a homokon, én pedig hallottam, ahogy a nevünket kiabálják a szurkolók. Viccet félretéve, valóban jó kis hétvége volt.”

A teremröplabdázók nyáron rendszeresen váltanak át homokra, hiszen profi sportolókról van szó, akik pihenni is aktívan szeretnek. Kovácsék a szombati fináléban 21-18-ra nyertek.

„Amellett, hogy mozgunk, formában tartjuk magunkat, azért a családdal is ki tudunk kapcsolódni, hiszen strandolásra is van lehetőség két mérkőzés között” – folytatta a szélső ütő a beszámolóját. „Kemény termi edzéseink vannak, jó egy kicsit levezetni, de valójában a homokon is edzünk, aminek az edzőnk is örül. Nánáson mindig remek a hangulat, kiváló a társaság, a szervezők örömmel fogadnak bennünket, élvonalbeli játékosokat is.”

A bronzérmet két korábbi VRCK-játékos, a Bagó László – Vincze Tamás duó szerezte meg. Budai Balázs a Miskolcot erősítő Kiss Péterrel az oldalán az 5-6. helyet szerezte meg, akárcsak a Kozsla Ádám, Surányi István kettős. A Juhász Péter, Dudás Tamás páros a 7-8. pozícióban zárt.

Kép forrása: youtube.com