Vasárnap ebédre: Vegyész – Pécs bajnoki a DBS-ben

A férfi röplabda NB I 6. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika a Pécsi TE-PEAC gárdáját fogadja. A találkozóra szokatlan időpontban, vasárnap 13 órakor kerül sor.

Egyszerű oka van annak, miért fogadja a Vegyész vasárnap ebédidőben a Pécs csapatát. Amikor elkezdődött a szezon Marek Kardos legénységének számára szeptember 30-án, klubunk megkérte a pécsieket, hogy a PEAC – VRCK meccset rendezzék meg egy héttel korábban, október 1-én. Ehhez mindkét fél írásos beleegyezésére volt szükség, amiben a Baranya megyeiek partnerek voltak. Ennek köszönhetően Zágrábból hazafelé le tudtuk játszani a pécsi bajnokit, amivel időt és energiát spóroltunk meg.

A novemberi „visszavágóra” eredetileg más időpont nem állt a rendelkezésünkre a Don Bosco Sportközpontban, a sűrű meccsnaptár miatt más napra nem tudtuk elrakni a találkozót, ráadásul a Pécs fiataljai szombaton is pályára léptek utánpótlás-versenyen. Mivel ellenfelünk játékosai egyetemisták vagy dolgozók, ezért maradt a vasárnap 13 órai kezdés, részben az ő kérésükre, így viszonozzuk az októberi kedvességüket.

A Pécs a bajnokság A-csoportjában egy győzelmet és négy vereséget tud eddig felmutatni, csak a SZESE Győr csapatát tudta legyőzni öt játszmában. A többi összecsapását egyaránt 3-0-ra veszítette el. Magáról a találkozóról vezetőedzőnket kérdeztük.

„Nincs sok edzésünk, mert folyamatosan vannak meccsek, így valamilyen szinten ezeket is fel kell használnunk a tanulásra” – árulta el érdeklődésünkre Kardos. „A csütörtöki bajnokin nem cseréltem, hiszen annak a hét embernek szólt a feladat, akik az elejétől pályán voltak. Helyenként fegyelmezetten, de még mindig sok ki nem kényszerített hibával játszottunk. Mint mindig, vasárnap is lesz feladat, meglátjuk, azt mennyire sikerül betartani. Mivel szerdán már Budapesten lesz kupameccsünk, jó időben lesz a vasárnapi bajnoki, mert több időt tudunk fordítani a regenerálódásra.”

FÉRFI RÖPLABDA NB I, A-CSOPORT, 6. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – PTE-PEAC
2018.11.11., 13:00, Don Bosco Sportközpont. V.: Vigh, Pőcze.
A találkozóra a belépés díjtalan.

(Fotó: vrck.hu/Tóth Milán)