„A mi esetünkben különösen fontos a szurkolók jelenléte”

A szurkolók lelátóra történő visszatérésében nagyon bízik Toronyai Miklós, felnőtt csapatunk vezetőedzője, akinek a véleménye szerint a következő idény még színvonalasabb lesz, mint az idei volt.

Habár hivatalosan még nem történtek minden rivális háza tájáról bejelentések, nagyjából látni, hogy a következő szezonban is nagy lesz a harc az első négybe kerülésért. A bajnok és kupagyőztes Pénzügyőr SE kerete valószínűleg újfent együtt fog maradni, míg az újonc Kistext SE már négy légiós szerződtetését jelentette be. A MAFC-BME, a Fino Kaposvár és a Kecskeméti RC is gőzerővel dolgozik kerete megerősítésén, akárcsak a VRCK.

„Úgy néz ki, hogy a következő bajnokság kicsivel még erősebb is lesz, mint amilyen a legutóbbi volt, de ez a kiegyensúlyozottság jót tesz a sorozatnak, a sportágnak. A célok egyelőre nincsenek meghatározva, de az igazolásokból azt gondoljuk, hogy mind a két sorozatban be kell jutnunk a négybe, úgy, mint idén. Aztán majd azon belül kiderül, hogy mi lesz, lehet a vége, de az biztos, hogy a koncentrációt, a mentális részt feljebb kell tornázni” – vélekedett Toronyai az Észak-Magyarországnak és a vrck.hu-nak adott interjújában, majd kifejtette, miért reméli, hogy a következő idényben már ott lehetnek a szurkolók a lelátókon. „Amit mindenki remél, így mi is, hogy a koronavírus nem szól bele újra a küzdelembe, és ott lehetnek majd a nézők is a lelátókon. A mi esetünkben ez különösen fontos, hiszen jó szurkolótáborunk van, egy átlagos találkozón négy-ötszáz drukker foglal helyet a csarnokban, de rangadókon, fontosabb meccseken ez a szám lehet nyolc-kilencszáz is.”

A Vegyész keretében már történtek változások, hiszen a horvát válogatott center, Ivan Mihalj és a brazil ütő, Mineiro távoztak, míg Lukasz Ciupát marasztalja az együttes. Érkezett a center Rodrigo Moraes, azaz Mudo, aki már játszott a VRCK-ban, akárcsak Blázsovics Péter – a magyar válogatott szélső ütő az ötödik szezonjára készül kazincbarcikaiként. Mellettük korosztálya egyik legtehetségesebb játékosát, az ugyancsak ütő Péter Benedeket igazolta le egyesületünk. A keret többi magyar játékosával is megkezdődtek, megkezdődnek hamarosan a tárgyalások a folytatásról, így Páez Carlosszal és Szabó Dáviddal is, és mivel utóbbi helye megüresedik a kispadon (Szabó Toronyai másodedzője volt vállsérülése miatt), a szakmai stábban is lesz változás.

(főcímkép: VRCK archív, Kovács Loretta)