A PSE vendégeként is nyertünk

Ötszettes, izgalmas csatát hozott a Pénzügyőr SE és a VRC Kazincbarcika szombati meccse a bajnoki elődöntő második mérkőzésén.

A Pénzügyőr kezdte jobban a találkozót, 15-höz érve már ötpontos előnyben volt, Daniel Oravec vezetőedző időt is kért gyorsan. Mészáros Dömötör jó nyitásaival zárkózott a VRCK, a hazaiak előnye 20-20-nál fogyott el. Ekkor Toronyai Miklós érkezett nyitni, de nem csak jól szervált a rutinos feladó, hanem kiválóan is mezőnyözött az ötös helyen – csapata pedig szinte állva hagyta a PSE-t (21-25, 0-1).

A fordulás után a Kazincbarcika szerezte az első pontokat, de a fővárosiak nem hagyták magukat, gyorsan egalizáltak. Nem tudtak elszakadni egymástól a csapatok, felváltva szerezték a pontokat: hol az egyik, hol a másik gárda vezetett. A hajrára fordulva a VRCK volt előnyben (20-21), és koncentráltabb, fegyelmezettebb játékot nyújtva ismét ellenfele fölé nőtt (21-25, 0-2).

Nem törtek össze a budapestiek, jól kezdték a harmadik játszmát (9-6), sőt. Szalai Szabolcséknak ekkor minden bejött, egy pillanatig nem forgott veszélyben a részsikerük (25-13, 1-2). A negyedik szettben is megmaradt a hazaiak lendülete, habár az első pontokat nem ők szerezték. Szalai vezérletével a PSE elhúzott (17-14), majd előnyét megtartotta, így kiharcolta az ötödik, mindent eldöntő játszmát (25-20, 2-2).

A záró felvonásban a VRCK 3-1-re és 8-4-re is vezetett, de a Pénzügyőr folyamatosan zárkózott. Rása Alexék azonban három nyitást is rontottak a végén, Szabó Dávid pedig egy ász szervával tett pontot a meccs végére (12-15, 2-3).

A VRCK így 2-0-ra vezet az elődöntőben, és kedden hazai pályán (18:00, Don Bosco Sportközpont) a fináléba kerülésért küzdhet. A budapesti összecsapást egy tucat kék-sárga szimpatizáns is végig szurkolta a helyszínen, nekik ezúton is köszönjük a buzdítást.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, ELŐDÖNTŐ, 2. MÉRKŐZÉS
Pénzügyőr SE – VRC Kazincbarcika 2-3 (-21, -21, 13, 20, -12)
Pénzügyőr Sportcsarnok, Budapest, 200 néző. V.: Bátkai-Katona, Halász E.
PSE: Kecskeméti 5, Szalai 16, Kovács S. 2, Rozgonyi 23, Kiss D. 12, Rása 10. Csere: Manoogian (liberó), Bán (liberó), Bokor G. 5, Takács 1, Kiss N., Gallo. Vezetőedző: Weczera Csaba.
VRCK: Páez 5, Mészáros 14, Juhász 6, Szabó D. 9, Milev 15, Banai 6. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Toronyai 1, Árva 2, Blázsovics 2, Gebhardt N. 1. Vezetőedző: Daniel Oravec.

Weczera Csaba: Kiélezett mérkőzésre készültünk, örülünk, hogy sikerült öt szettet játszani. A teljesítményre nem panaszkodhatunk, egyedül a győzelem hiányzik. Azt hiszem, ami szetteket elveszítettünk, azokat nem a VRCK nyerte meg, hanem mi rontottuk el. 

Daniel Oravec: Négy szetten keresztül gyengén nyitottunk, de a fogadásunk sem volt jó. Nyertünk, ez a lényeg, de sokkal több emócióra és tűzre van szükség a pályán. Kedden, otthon szeretnénk lezárni ezt a párharcot, de nem lesz könnyű dolgunk.