Betegségek nehezítik a munkát

Vasárnap megkezdődik a bronzcsata a férfi röplabda Extraligában, a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a Pénzügyőr SE vendégeként lép pályára 18 órától.

Toronyai Miklós betegség miatt két alapemberére biztosan nem számíthat az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcának első felvonásán, és még többen is voltak, akik küszködtek megfázással az utóbbi napokban. Egyelőre nem tudni, milyen kerettel állhat ki a Vegyész a Kőér utcában.

„Meglátjuk, egészségügyileg kik lesznek bevethető állapotban” – fogalmazott a vrck.hu érdeklődésére vezetőedzőnk. „Fontos számunkra a bronzérem, azzal edzettünk éppen, aki hadra fogható volt. Panaszra nem lehetett okunk, mert dolgoztak a srácok becsülettel, más kérdés, hogy kettő vagy három alapembert is pótolni a kezdőből, egyszerre, nem lesz egyszerű feladat, de meg kell oldanunk.”

Hozzátette, szó sincs arról, hogy lemondtak volna az éremszerzésről, függetlenül attól, hogy csalódottan élték meg a MÁV Előre SC-Foxconn elleni elődöntőt, és az ellenfelük a következő meccseken a címvédő Pénzügyőr lesz. Remélhetőleg a munkából kiesettek is vissza tudnak térni napokon belül.

„Profi játékosaink vannak, akik tudják, nincs még vége a szezonnak, nem lehet letargiába esni. Van még feladatunk, és ezt igyekeztünk beléjük sulykolni az utóbbi napokban” – jelentette ki Toronyai, aki kollégájához, Dudás Tamás erőnléti- és másodedzőhöz hasonlóan a szakdolgozatán dolgozik.

Érdekesség, hogy Toronyai éppen a PSE többszörös magyar bajnok és kupagyőztes edzőjétől, Jókay Zoltántól igyekszik eltanulni a szakma csínját-bínját.