Blázsovics Péter légiósnak áll

Egy időre távozik a Vegyész RC Kazincbarcika együttesétől Blázsovics Péter, aki egyéves szerződést írt alá az osztrák bajnokságban szereplő VCA Amstetten Niederösterreich csapatával.

A 25 éves szélső ütő Sümegen ismerkedett meg a röplabdázás alapjaival, majd Dunaújvárosba igazolt, onnan került a Vegyészhez a 2014/15-ös idényre. Kisebb vállsérülése miatt visszatért Sümegre, de 2017 nyarától újfent a VRCK-t erősítette, a mögöttünk hagyott szezonban az együttes csapatkapitánya is volt.

„Mindig is jól éreztem magam Kazincbarcikán, éppen ezért merem kijelenteni, hogy más magyar csapatban a legmagasabb szinten nem is szívesen játszanék. Most azonban úgy éreztem, ideje, hogy kipróbáljam magamat külföldön, egy másik bajnokságban, más közegben. Jó dolgokat hallottam az Amstettenről, így szeretnék a lehető legtöbbet fejlődni az osztrákoknál” – mondta a vrck.hu-nak Blázsovics.

Blázsovics összesen négy szezont húzott le eddig Vegyész-mezben, ez idő alatt összesen két bajnoki címet, egy-egy Magyar Kupa arany- és bronzérmet és egy bajnoki bronzérmet szerzett a csapattal.

A Vegyész RCK játékosai és alkalmazottjai sikerekben gazdag szezont kívánnak Blázsovics Péternek, akit természetesen visszavárnak.