Bronzérem a strandröplabda Diákolimpiáról!

Néhány év kihagyást követően idén újra elindultak a strandröplabda Diákolimpián a Pollack Mihály Általános Iskola tanulói, a Vegyész ifjú röplabdázói, és a III. korcsoportosok szállították a meglepetéseredményeket.

Szőke Balázs és Kohut Dávid óriási csatában, a döntő szettben csak 26-24-re kaptak ki a későbbi negyedik helyezett párossal szemben. Volenszki Áron és Pitényi András egészen a négy közé jutottak, ahol szoros mérkőzésen kaptak ki a későbbi győztestől, míg a bronzmeccsen sikerült nyerniük. A fináléban egri házidöntőt rendeztek, Vincze Tamás tanítványainak ezúton gratulálunk!

A második napon a IV. korcsoportos lány és fiú párosaink közül a Sándor Gábor – Gyurán Áron, valamint a Kopasz Lili – Béres Eszter duó nem jutott a nyolc közé ugyan, de Máthé Levente és Salagvárdi Gábor az előkelő 5. helyet érték el. A III. korcsoportos lányok a négy-a-négy elleni küzdelemben próbálhatták ki magukat, nekik nem sikerült a csoportból továbbjutni.

Máthé László edző így fogalmazott: „Mindegyik párosunknak sikerült túlszárnyalnia magát, amire egyáltalán nem számítottunk. Nagyon ügyesek voltak lányok és fiúk egyaránt, a meglepetést egyértelműen a Pitényi-Volenszki párosunk szolgáltatta. Várakozásokon felül szerepeltünk, sok élményt szereztünk.”

Gratulálunk a játékosoknak és felkészítőknek, Máthé Lászlónak és Máté Zsoltnak.