Challenge Kupa: osztrák ellenfelet kaptunk

Péntek délben az európai szövetség (CEV) megtartotta a Bajnokok Ligája, a CEV Kupa és a Challenge Kupa sorsolásait. A Vegyész RC Kazincbarcika a Challenge Kupában lesz érdekelt a 2021/22-es idényben, és a főtáblára kerülésért az osztrák UVC Ried csapatával játszik.

Csapatunk a Challenge Kupa selejtezőjéből indul, a tét a főtáblára, azaz a legjobb 32 közé jutás a tét. Az ellenfél az osztrák UVC Ried lesz, és a találkozókat november 9-11-e, valamint november 16-18-a között kell lejátszani – a Vegyész szemszögéből előbb idegenben, majd hazai pályán, a Don Bosco Sportközpontban.

Továbbjutás esetén november végén, december elején folytatódhat a VRCK számára a sorozat: előbb hazai pályán, aztán idegenben december 7-9-e között. Az ellenfél a svájci bajnokság bronzérmese, a Schönenwerd lenne.

Osztrák ellenfelünk, a Ried az előző idényben a bajnokságban az ötödik helyen zárt, míg az Osztrák Kupában bronzérmes lett. Öt légióst foglalkoztatott legutóbb: két-két lengyelt és kanadait, valamint egy németet.

A sorozat másik magyar csapata, a bajnok Pénzügyőr sem a Bajnokok Ligájában, sem a CEV Kupában nem vállalta az indulást. A Challenge Kupában főtáblásként várja ellenfelét, a szlovák VKP Bratislava és az ukrán Horodok párharcának győztesét.