VI. Don Bosco Kupa: a Kecskemét maradt veretlen az első nap

Szombaton és vasárnap a VI. Don Bosco Kupát rendezik Kazincbarcikán. Az első nap eseményeiről folyamatosan frissülő cikkünkben számolunk be.

A nap első mérkőzésén a GreenPlan-VRCK és a MAFC-BME feszült egymásnak. A hazaiak vezetőedzője, Toronyai mindössze két szettig játszatta Páez Carlost, háromig Rodrigo Moraest, míg Blázsovics Péter, Garan Bálint, Ján Tarabus és Csoma Krisztián végig padozott.

A jó nyitásainak köszönhetően a GreenPlan-VRCK az első játszmát behúzta, majd a MAFC-BME javult fel az említett játékelemben, és könnyedén egyenlített. A harmadikban ismét Szabó Dávidék akarata érvényesült, habár sokáig két-három pontos hátrányban voltak, viszont a legjobbkor sikerült fordítaniuk. Nagy Péter legénysége azonban ezúttal is egalizált, így az ötödik felvonásra maradt a döntés: amelyben Cziczlavicz Dávidék voltak a jobbak.

VI. DON BOSCO KUPA, 1. MÉRKŐZÉS
GREENPLAN-VRCK – MAFC-BME 3-2 (20, -17, 24, -19, 10)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 80 néző. V.: Szabó P., Adler.
VRCK: Páez 2, Árva 14, Juhász 14, Szabó D. 20, Péter B. 5, Moraes 6. Csere: Kiss, Budai (liberók), Warzywoda 2, Cziczlavicz 4, Péter M. 4. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MAFC: Gálvez 8, Krupánszki 10, Eke 16, Dimitrov 14, Topuzliev 8, Gacs 11. Csere: Pápai (liberó), Tóth K., Szabó B. 5, Kunert 2, Torbica. Vezetőedző: Nagy Péter.

„Láttam előrelépést, ez főleg az ütőkre érvényes, ezt mindenképpen szeretném kiemelni. Aki a pályán volt, egy-két hullámvölgytől eltekintve, akart és ment a labdáért, és igyekezett azt nyújtani, amit jelenleg tud” – mondta Toronyai Miklós vezetőedző az összecsapást követően.


Remek labdamenetekkel indult a Kecskeméti RC és a szlovák Extraligában szereplő TJ Slávia Svidník összecsapása. Az alföldiek többször is megléptek néhány ponttal, de a felsővízköziek rendre visszakapaszkodtak – a végén azonban már nem volt erre lehetőségük. A második és a harmadik játszmát már könnyebben húzta be Nagy József gárdája, miközben a vendégek többet cserélgettek.

VI. DON BOSCO KUPA, 2. MÉRKŐZÉS
KECSKEMÉTI RC – TJ SLÁVIA SVIDNÍK 3-0 (22, 18, 20)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 20 néző. V.: Halász E., Adler.
Kecskemét: Keen, Fundora, Boldizsár, Argilagos, Kecskeméti, Baserio. Csere: Gebhardt (liberó), Kiss, Bogdán, Varga. Vezetőedző: Nagy József.
Svidník: R. Vitko, Matusovszky, Sellong, Hornak, Sopko, Gula. Csere: M. Vitko (liberó), Vikhliaiev, Genio, Panko, Bognár. Vezetőedző: Rastislav Pamko.


VI. DON BOSCO KUPA, 3. MÉRKŐZÉS
MAFC-BME – TJ SLÁVIA SVIDNÍK 3-0 (11, 21, 24)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 20 néző. V.: Adler, Halász E.
MAFC: Gálvez, Krupánszki, Eke, Dimitrov, Topuzliev, Gacs. Csere: Pápai (liberó), Kókai, Torbica, Tóth K. Vezetőedző: Nagy Péter.
Svidník: R. Vitko, Matusovszky, Sellong, Hornak, Sopko, Gula. Csere: Bognár, Vikhliaiev, Genio. Vezetőedző: Rastislav Pamko.


A nap második hazai érdekeltségű összecsapásán azok kaptak lehetőséget, akik délelőtt nem játszottak, vagy kevesebbet. A Kecskemét azonban, akárcsak a szlovákok ellen, ezúttal is végig magabiztosan röplabdázott, és magabiztos győzelmet aratott.

VI. DON BOSCO KUPA, 4. MÉRKŐZÉS
GREENPLAN-VRCK – KECSKEMÉTI RC 0-3 (-19, -21, -21)
VRCK: 
Páez 1, Blázsovics 10, Tarabus, Csoma 11, Péter B., Moraes 2. Csere: Kiss (liberó), Juhász 2, Árva 4. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Kecskemét: Keen 3, Fundora 21, Boldizsár 6, Argilagos 15, Kecskeméti 7, Baserio 4. Csere: Gebhardt (liberó), Bogdán, Kiss. Vezetőedző: Nagy József.

„Nem kezdtük rosszul a mérkőzést, de utána a Kecskemét rendkívül stabil alapjátékot mutatott be, amire mi nem tudtunk reagálni. Egyre inkább építettük le magunkat, ellenfelünk megérdemelten nyert” – mondta Toronyai Miklós.

(fotók: Kovács Loretta, VRCK)