Felkészülés: második helyen zárt a VRCK Budapesten

Szombaton a fővárosi Kistext SE otthonában járt egynapos tornán a Vegyész RC Kazincbarcika, és a hazaiak mellett a MÁV Előre Bericappal és a Pénzügyőr SE-vel is játszott három szettet.

Toronyai Miklós együttese előbb egy ukrán légióst is a soraiban tudó fehérváriakkal találkozott, és nyert 2-1-re, majd rögtön ugyanilyen arányban fektette két vállra a Kistext SE-t is, amelyben rutinos, korábbi magyar válogatottak mellett amerikai-brazil ütő is játszott. A Pénzügyőrrel a nap végén találkozott a Vegyész, de vezetőedzőnk korábbi ígéretéhez híven minden játékosának igyekezett lehetőséget adni, még ha nem is volt mindig elégedett a látottakkal.

„Az első két meccsen sokkal jobban tudtam forgatni a csapatot, mint a Pénzügyőr ellen. Szépen kezdtünk a Magyar Kupa-győztessel szemben, majd nyitásfogadásbeli problémáink voltak, és mire kijavítottuk a hibákat már késő volt. Mindezek ellenére a köztes játékban a PSE ellen is tudtunk szép dolgokat összehozni, hosszú labdameneteket nyerni. Visszatérve a nap elejére: amikor figyeltünk a Fehérvár és a Kistext ellen, nem forgott veszélyben a győzelem. Volt azonban olyan szituáció is, amikor hátrányban voltunk, de azokat csak magunknak köszönhettük. Annak örülök, hogy ezekből sikerült felállni, és bár a Kistext elleni harmadik játszmában kizárólag a fiatalok játszottak, ők sem vallottak szégyent.”

Egyedül Simkó Dánielre nem számíthatott Toronyai, a 19 éves centert egy még fiatalabb játékossal, Együd Ádámmal pótolta a szakmai stáb erre a tornára.

A VEGYÉSZ EREDMÉNYEI
MÁV Előre Bericap – Vegyész RC Kazincbarcika 1-2 (-13, 17, -15)
Kistext SE – Vegyész RC Kazincbarcika 1-2 (-19, -24, 17)
Pénzügyőr SE – Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (17, 18, 22)

A négycsapatos tornát a Pénzügyőr nyerte együttesünk, a Kistext és a MÁV Előre előtt. A legértékesebb VRCK-játékosnak Carlos Páezt választották.

A Kistextnek köszönjük a meghívást és a baráti fogadtatást.

(főcímkép: vrck.hu/archív)