Kovács: Az ilyen meccseken sokat lehet tanulni

Hiába kapott ki mindhárom meccsén a Vegyész RC Kazincbarcika az eperjesi nemzetközi röplabdatornán hétvégén, Kovács Zoltán, a csapat rutinos játékosa szerint sokat tanulhattak ellenfeleiktől: a szlovák Presovtól és Kassától, valamint a lengyel Czarni Radomtól.

A Kazincbarcika szombat délelőtt 3-0-ra kikapott a házigazda VK MIRAD PU Presovtól, majd egy szettet nyerni tudott a VK KDS Kosice ellen. Vasárnap délelőtt a világ egyik legerősebb bajnokságában pallérozódó, a lengyel WKS Czarni Radommal játszott a VRCK, de szettet nem tudott nyerni.

vrck-eperjes-keret15„A körülményekkel elégedettek lehettünk, ellenfeleink kiváló szintet képviseltek, személy szerint egyedül a labdával nem voltam megbarátkozva” – emlékezett vissza Kovács Zoltán a hétvégi tornára. „Mi itthon más labdákkal játszunk, kellett egy kis idő, mire megszoktam az új játékszert. Ennek ellenére a felkészülésünket kiválóan szolgálta a torna, hiszen ellenfeleink rámutattak, miben kell még fejlődnünk. A nyitásfogadásunk gyenge volt, de tény, hogy ilyen szervákkal a hazai mezőnyben évek óta nem találkoztam. Ha betettük a labdákat, feladóink szépen megoldották feladatukat, az ütők pedig pontokat szereztek.”

A nyitásfogadó-ütő hozzátette, a Presov és a Czarni Radom is erős kerettel rendelkezik, és annak ellenére nem ismertek elveszett labdát, hogy a Kazincbarcika jórészt csak futott az eredmény után.

„Volt, hogy nagyon bekezdtek a szlovákok és a lengyelek is, de mi nem adtuk fel, próbáltunk egy biztos alapjátékok hozni” – folytatta Kovács Zoltán. „Számunkra idegen volt egy kicsit, hogy két meccset is délelőtt játszottunk, ez azonban ellenfeleinket egy pillanatig nem zavarta. Megráztuk magunkat, és ha maximálisan koncentráltunk, nem vallottunk szégyent.”

Tóth Milán (fotó: Facebook/VK MIRAD PU Presov; főcímkép: opont.hu)