Magyar Kupa: nehéz, de nem lehetetlen a feladat

Szerda este a Fino Kaposvárt fogadja a Don Bosco Sportközpontban a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika, a tét pedig a DRK Magyar Kupa döntőjébe való kerülés.

A küldetés nem ígérkezik egyszerűnek, hiszen az odavágón 3-0-s vereséget szenvedett Toronyai Miklós vezetőedző együttese. Egy évvel ezelőtt azonban éppen a Vegyész mutatott be hatalmas bravúrt: a hazai 0-3 után idegenben nyert négy szettben, majd az aranyjátszmát is bezsebelte 15-9-re.

Idén azonban mégis nehezebb a feladat, még akkor, ha ezúttal hazai pályán, kiváló közönsége előtt harcolhatja ki az aranyszettet a GreenPlan-VRCK. A Kaposvár ugyanis januárban alaposan beerősített: Baróti Árpád és Lubos Bartunek személyében két, nemzetközi szinten is jegyzett játékost szerződtetett, akik alaposan átszabták a csapat játékát.

„Nem spórolt a Kaposvár, amikor két ilyen játékost szerződtetett, hiszen a magyar átlójuk európai élcsapatokban fordult meg, cseh feladójuk pedig válogatott, komoly nemzetközi tapasztalattal” – mondta Toronyai honlapunk érdeklődésére. ” A továbbjutáshoz az kell, hogy sokkal jobb formában játsszunk, mint egy héttel ezelőtt. Akkor nagyon gyengén teljesítettünk, de vasárnap legyőztük három szettben a Pénzügyőrt, ez pedig lökést kell, hogy adjon a fiúknak. Rajtuk is azt érzem, hogy nem adták fel, mi több, a tavalyi továbbjutásból is erőt merítenek, mert tudják, nincs lehetetlen.”

Toronyai hozzátette, a kaposváriak új igazolásaiknak is köszönhetően mindkét fronton bejelentkeztek az aranyéremért, és szerinte Barótival a rájátszásban még erősebbek lesznek.

„Baróti hétről hétre jobban fog teljesíteni, még közel sem tökéletes állapotban is nemzetközi szintet tud hozni. Pedig vannak minőségi légiósok az Extraligában, a szurkolók is láthatják őket minden héten, de ő még náluk is magasabb szinten fog röplabdázni a rájátszásban. Komoly kihívás a csapatok számára ellene játszani, de azt hiszem, ez doppingolja is az ellenfeleket, hiszen mindenki szeretné megmutatni a saját tudását, ez pedig hozzásegíti a magyar bajnokságot, a férfi röplabdát a fejlődéshez” – vázolta fel Toronyai.

Csak a rend kedvéért: ha a kaposváriak nyernek két szettet a mérkőzés „rendes idejében”, továbbjutnak. A GreenPlan-VRCK-nak mindenképpen három vagy négy szettben kell nyernie, hogy az aranyszett döntsön a továbbjutó kilétéről.

A 19 órakor kezdődő összecsapást a Hunvolley TV közvetíti.