Már a DEAC-ra készül csapatunk

Vasárnap 17:30-kor fogadja a Vegyész RC Kazincbarcika a Debreceni EAC együttesét a Don Bosco Sportközpontban. A találkozót élőben közvetítjük.

Nagyon várták a VRCK játékosai és szakmai stábjának tagjai a csütörtöki, Pénzügyőr elleni összecsapást. Mindhiába, a vendégeknél ugyanis szerdán megkapták a hiányzó PCR-eredményeket – ugyanis hét nappal korábban már megtörténtek a mintavételek, de néhány személy dokumentuma elkeveredett -, és egy játékosnál pozitív eredmény született.

„Ugye csak viccelsz?”, kérdezték Toronyai Miklós vezetőedzőt játékosai, amikor a szerdai edzés végén közölte velük a rossz hírt – nem mellesleg a szakember is a tréning közben tudta azt meg. „Na, jól van, mondd már légy szíves azt, hogy csak poénkodtál!”, faggatták még a parkolóban is Lukasz Ciupáék Toronyait, de sajnos igaz volt a hír, elmaradt a csütörtöki meccs. Ez úton is jobbulást kívánunk a PSE játékosainak, alkalmazottjainak.

A Vegyész a tervek szerint vasárnap játszik a DEAC ellen, az Extraliga-meccset élőben közvetítjük.

„Gyorsan váltani kellett, még aznap Szabó Dávid kollégámmal átbeszéltük gyorsan, mire számíthatunk a Debrecen ellen” – mondta csapatunk vezetőedzője. „Szerintem egy tíz-húsz éve tevékenykedő edzőnek is nagy kihívást jelentene ez a szituáció, miszerint úgy tartsa játékosaiban a tüzet, hogy egyik pillanatról a másikra változik a program, és csak edzések vannak. Ez nehéz, de nem tudunk mit tenni, készülünk tovább. Dáviddal, ahogy említettem, megbeszéltük, milyen taktikát érdemes követni a Debrecen ellen, volt és lesz is videózás, taktikai megbeszélés. A játékosoknak már régóta mindegy, ki az ellenfél, játszani akarnak, nekik ez a legfontosabb.”