Oravec: Nem az eredmény számít, hanem a hozzáállás

Pénteken már felkészülési mérkőzéseket játszik a Vegyész RC Kazincbarcika – délelőtt még csak három-négy szett lesz a Svidník ellen, majd délután „hivatalos” meccset játszik egymással a két csapat.

A felsővízköziek komoly utánpótlás-bázissal rendelkeznek, az elmúlt években nem egyszer nyerték meg a serdülő, az ifi vagy a junior bajnokságot. Folyamatosan építenek a helyi fiatalokra – már ha azok nem igazolnak nagyobb csapatba – az idei évtől viszont igyekszik megtartani értékeit a klub. Szlovák válogatott játékosa nélkül érkezik Kazincbarcikára a Svidník, de a minőségre így sem lehet panaszkodni, hiszen lengyel tehetségek is ütik a labdát keretében.

Daniel Oravec, a Vegyész vezetőedzője a vrck.hu érdeklődésére a csütörtöki tréninget követően elmondta, az eredmény csak másodlagos szempont lesz.

„Természetes, hogy nyerni szeretnénk, veszíteni soha nem akar senki, de még csak a felkészülés elején járunk, főleg a fizikai erőnlét megszerzésén van a hangsúly” – szögezte le a szlovák tréner. „Komoly terhelést kapnak a játékosok délelőtt és délután is, de ha labdás gyakorlat van, azt mindig örömmel végzik. Ilyenkor még egy kicsit lassabban reagálnak, becsúsznak technikai hibák, de ez normális. Azon vagyunk, hogy ezeket kiküszöböljük, és jó úton járunk. A srácok hozzáállásával semmi probléma, mindenki akar, teszi a dolgát. Fontos, hogy a Svidník ellen megfelelő karakterrel lépjen pályára a csapat, ez számít most igazán, nem az eredmény.”

A szakember hozzátette, mindenkit szeretne pályára küldeni a pénteki meccseken, de munkahelyi elfoglaltság miatt valaki csak délután áll a rendelkezésére.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Vegyész RC Kazincbarcika – Svidník (szlovák)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 10.50 és 16.50
A belépés a mérkőzésekre díjtalan