U13: második tornájukat nyerték minis lányaink!

Nem csak felnőtt csapatunk volt eredményes a hétvégén, hiszen az U13-as lány csapatunk megnyerte a második tornáját is a szezonban.

Eredetileg a múlt hétvégén, Kazincbarcikán kellett volna pályára lépniük Máté Zsolt tanítványainak, azonban az ellenfelek kérésére egy héttel eltolódott az esemény, és át is került Egerbe. A lányokat azonban ez sem zavarta meg, veretlenül nyerték meg az országos mini bajnokság (OMB) III. osztályának a tornáját.

A lányok előbb a házigazda EVSI-t győzték le 2-1 arányban, majd a jászberényi NBARA 3 együttesét három játszmában. Végül a nyírbátori BIDS ellen is meglett a siker, aminek köszönhetően a Vegyész harmadik tornáján már a második elsőségét aratta.

„Azt gondolom, hogy érettebb röplabdát játszottunk a nap során, megnyugtatott minket az Eger elleni győzelem. A legutóbbi, kecskeméti fordulóhoz képest sikerült fejlődnünk és egységesebb csapattá érni. Folytatjuk tovább a megkezdett munkát, mert most a röplabda diákolimpia következik, ahol szintén szeretnénk helytállni. Gratulálok Erdősi Timinek, csapatunk kapitányának, hogy a teljesítményének köszönhetően a mezőny egyik legeredményesebbjeként zárt. Nemsokára folytatás, megcélozzuk a legjobb tízet” – mondta honlapunk érdeklődésére Máté Zsolt edző.

A lányok – akik nem mellesleg lelkes labdaszedők is – a tornagyőzelmüket a felnőtt keretnek ajánlották, délután Szabó Dávidék már ennek a tudatában léptek pályára a Kecskemét ellen.

Sikerének köszönhetően a Vegyész fellépett a 12. helyre a tabellán, a III. osztályú bajnokságban összesen 48 csapat szerepel.