53 perc kellett a Pécs elleni sikerhez

Magabiztos győzelmet aratott a Vegyész RC Kazincbarcika vasárnap a PTE-PEAC ellen a bajnokság 7. fordulójában. A hazaiak két játszmában is csak nyolc pontot engedélyeztek ellenfelüknek.

Habár a tervek szerint Marek Kardos vezetőedző csak a fiataloknak szeretett volna lehetőséget adni, ezt a számítását a hétközi betegségek, kisebb sérülések keresztülhúzták, hiszen Bibók Balázs betegséggel küszködött a hét közepén – igaz, a Pécs ellen már vállalni tudta a játékot -, míg Csizmadia Tamás egy kisebb bokasérülést szedett össze csütörtökön.

Ettől függetlenül Simkó Dániel – életében először – ott volt a Vegyész kezdőjében, de Kardos a mérkőzés alatt folyamatosan forgatta csapatát, kisebb pihenőt adva a kulcsjátékosoknak is. A Kazincbarcika győzelme egy percig nem forgott veszélyben, Carlos Páezék magabiztosan nyerték mindhárom játszmát, így továbbra is őrzik hibátlan mérlegüket. A mérkőzés végén egy hazai fiatal is debütált, Földes Dániel, aki egy ásszal rögtön pontot szerzett.

Legközelebb szerdán játszik a Vegyész, a Challenge Kupában a török Tokat Belediye Plevne lesz az ellenfele. A találkozó előtt és alatt jótékonysági eseményt is szervezünk a Don Bosco Sportközpontban egy egri röplabdás fiúért.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, A-CSOPORT, 7. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – PTE-PEAC 3-0 (15, 8, 8)
Don Bosco Sportközpont, 200 néző. V.: Halász, Tillmann.
Vegyész: Páez 3, Blázsovics 9, Péter 4, Braga 5, Árva 11, Simkó 2. Csere: Dudás (liberó), Juhász 8, Bibók 6, Földes 1. Vezetőedző: Marek Kardos.
Pécs: Takács 5, Kecskés 3, Dhari 2, Várbíró 6, Szabó G. 8, Bene. Csere: Kaszás (liberó). Vezetőedző: Gyöngyösi Zoltán.

Marek Kardos: Örülünk a győzelemnek, hogy továbbra is veretlenek vagyunk, és hogy a fiatalok éltek a lehetőséggel.

Gyöngyösi Zoltán: Ha megnézzük, mennyi munkát tesz bele a két csapat ebbe a sportba, akkor ennek a különbségnek ki is kell jönnie. Ennek ellenére azt gondolom, hogy az első két játszmában tartottuk magunkat.

(fotó: © vrck.hu / Kovács Loretta)