A címvédő ellen a Közép-európai Kupában

Szombaton 19 órától a Közép-európai Kupa (MEVZA) címvédőjének, az osztrák Posojilnica Aich/Dobnak lesz a vendége a Vegyész RC Kazincbarcika a 3. fordulóban.

Az elmúlt két évben a VRCK egyaránt 3-0-ra kapott ki az osztrák bajnoktól, és idén sem ő számít az esélyesnek. Titkon azonban bízhatnak meglepetésben Marek Kardos vezetőedző legényei, hiszen a horvát bajnok HAOK Zagrebet idegenben két vállra tudták fektetni, míg a tavalyi döntős Calcit Kamnik ellen csak öt szettben szenvedtek vereséget.

A Posojilnica egy meccset játszott eddig a KEK-ben, a szintén osztrák UR Waldviertelt magabiztosan verte három játszmában. A bleiburgiak mindeközben a Bajnokok Ligája selejtezőjében is mentek egy kört, de a 2. forduló első mérkőzésén simán kikaptak a német Frankfurttól. Ettől függetlenül nem tekintenek lefutottként a párharcra, ugyanakkor készülnek a kazincbarcikaiak ellen is.

„Biztos vagyok benne, hogy egy olyan profi csapat, mint a Posojilnica, nem fog minket félvállról venni” – mondta a vrck.hu-nak Kardos, akinek együttese péntek este még Magyar Kupázott Győrött. „Ahogy a Kamnik, ők is a sorozat favoritjai közé tartoznak, habár a BL-meccsükön nem mutattak valami meggyőző teljesítményt. A fogadásuk gyenge volt, egy német élcsapat pedig ezt keményen megbünteti. Nekünk ugyanolyan bátra és koncentráltan kell játszanunk, mint tettük azt eddig.”

A sportfogadó irodák is a Posojilnica győzelmét prognosztizálják: a bet365.com-on 1.40 az odds az osztrák csapatra, míg a Vegyészre 2.70-es szorzóval lehet fogadni. Ezek a számok a tippmixpro.hu-n 1.35 és 2.60.

A VRCK két meccset játszott már a KEK-ben, így négy pontjával vezeti a hatfős elit bajokságot.

A találkozóról élő közvetítés nem lesz, de az eredményt nyomon lehet követni a MEVZA honlapján.

(Fotó: vrck.hu/Tóth Milán)