A hétvége, amikor a horvát és a szlovák bajnokot is legyőzte a Vegyész – videóval!

Nem maradunk meccsnap nélkül, habár a kialakult helyzet miatt csak a múltidézéssel, a visszajátszásokkal tudunk vigasztalódni. Ezúttal egy olyan Közép-európai Kupa (MEVZA) fordulót elevenítünk fel, amikor a Vegyész RC két remek győzelmet is aratott: előbb a horvát, majd a szlovák bajnok ellen.

A 2017/18-as szezonnak olyan játékosokkal vágott neki a Vegyész, mint a külföldről hazatérő Szabó Dávid, a már akkor több mint 80-szoros macedón válogatott Vlado Milev, vagy a világsztárok között hosszú éveken át remekelő Mészáros Dömötör. Ráadásul a szóban forgó hétvégén, egészen pontosan a horvát Kastela ellen debütált a csapatban Carlos Páez.

A VRCK meglepően magabiztosan nyert 3-0-ra a horvát bajnokság címvédője ellen, majd egy nappal később a házigazda nyitraiak is fejet hajtottak a sárga mezesek előtt. Utóbbi volt az igazán nagy bravúr, hiszen a korábbi években nem igazán tudták a magyar csapatok a szlovák élklubokat megszorongatni. A Nitrát végül 3-1-re verték Páezék, a negyedik felvonást 10-16-ról felállva, 31-29-re húzták be.

Az utolsó percek az alábbi videón visszanézhetők.

A Nitra elleni találkozóról akkor mi ezt írtuk.

Visszaugrunk a jelenbe: a Magyar Röplabda Szövetség keresi a legjobb, a legnagyobb szurkolótábort. Részletek a képre kattintva!

(főcímkép: vrck.hu archív)