A legkisebbeknek is megvolt az első országosuk

Május 1-je és 3-a között rendezték Székesfehérváron a röplabdások Országos Mini Bajnokságát, melyen a Vegyész RC Kazincbarcika is érdekelt volt: Bene Anett és Négyessy Brigitta felkészítők csapata a szupermini korosztályban, míg Dudás Tamás együttese mini korosztályban indult el.

szupermini1A szuperminiseink (2004/05-ben született gyerekek) tagjai alig néhány hónapja kezdték a röplabdát az Ádám Jenő Tagiskola tornatermében, 2014 szeptemberében. Ezzel szemben a mezőny többsége már több mint egy éve kezdte szeretett sportágunkat. A tornán fiú és lány csapatok vegyesen indultak, összesen 56 csapat vett részt a küzdelmekben.

A szupermini tornára pénteken és szombaton került sor, a három nyert szettig tartó meccsek 15 pontosak voltak egyaránt. A mieink végül a 26. helyen zártak, de a srácok nagyon élvezték a kétnapos megmérettetést, főleg azért, mert ez volt az első olyan torna, melynek lebonyolítása több mint egy napot vett igénybe.

A szuperminis csapat tagjai: Kondor Kristóf, Bene Szilárd, Hüse Attila, Kovács Ádám, Lévai Péter, Gál Levente.

Jobbat reméltek

A Dudás Tamás által felkészített minisek tavaly az előkelő negyedik helyet szerezték meg az országoson, idén azonban be kellett érniük a kilencedik pozícióval. Többé-kevésbé pedig ugyanaz a csapat szerepelt, amely egy évvel korábban is, ennek ellenére a bravúros eredmény megismétlése nem sikerült. A vasárnapi viadallal kapcsolatban Dudás azt mondta, hogy bár a srácok mindent megpróbáltak, végül nem tudtak tudásuknak megfelelően játszani.

„Nem voltak jó passzban a gyerekek, most ez sajnos így alakult” – mondta a felnőtt csapat liberója a vrck.hu-nak. „Nem lógatjuk a fejünket, hiszen várnak még ránk fontos feladatok, a diákolimpiai versenyeken meglesz a lehetőség a javításra. Ezen kívül szeretnénk még egy-két röpsulis tornán is elindulni.”

tm