Árva: Koncentráltabbak voltunk, és betartottuk a taktikát

A koncentrált játéknak, a taktika betartásának köszönhette a Kecskeméti RC elleni sikerét a Vegyész RC Kazincbarcika, mondta Árva Milán, aki a meccs legjobbja volt.

Remek teljesítményt nyújtott saját nevelésű átlónk a csütörtök esti rangadón: egymaga 23 pontot termelt, támadásban nem hibázott, leblokkolni is csak egyetlen alkalommal tudták.

„Készültem fejben is, testben is, mert nagyon fontos volt számunkra a mérkőzés” – fogalmazott a találkozót követően a Vegyész 15-ös mezben játszó röplabdázója a Kossuth Rádiónak adott interjújában. „Örülök, hogy hozzá tudtam tenni a csapat győzelméhez, de ugyanúgy kellettek a többiek is. Mi jobban kezdtünk, koncentráltabbak voltunk, betartottuk a taktikát, és jött is a siker. Egymásért küzdöttünk, minden pont után örültünk, csak előre fókuszáltunk. A vezetőedzőnk és a másodedzőnk is folyamatosan mondta a taktikát, gratulálni tudok mindenkinek az eredményhez.”

Szóba került a Vegyész alapszakaszban mutatott hullámzó teljesítménye is, hiszen a korábbi évekkel ellentétben ezúttal izgulni kellett az utolsó fordulóig, vajon bent lesz-e a csapat a négy között. A hazai pályán mutatott meggyőző formának köszönhetően azonban meglett a rájátszás.

„Igaz, hogy nem nyújtottunk kiegyensúlyozott teljesítményt eddig a bajnokságban, egyszer fent, egyszer lent voltunk. Hál’ istennek most jól jött ki a lépés, és készülhetünk a kupameccsre, ahol a bronzéremért játszunk vagy a Kaposvárral, vagy a Kecskeméttel” – zárta gondolatait Árva.

A Vegyész március 7-én Budapesten játssza a kupameccsét, 16 órától a Ludovika Arénában.

 

 
 
 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vegyész RC Kazincbarcika (@vrckazincbarcika) által megosztott bejegyzés

(fotó: Kovács Loretta, VRCK)