Árváék már a Kistextre hangolódnak

Szombaton a Kistext SE lesz a GreenPlan-VRCK ellenfele a férfi röplabda Extraliga 2. fordulójában. A szezon első hazai mérkőzése előtt Árva Milán válaszolt honlapunk kérdéseire.

Győzelemmel kezdte az új idényt a GreenPlan-VRCK, azonban a három pontért alaposan meg kellett küzdeniük Árváéknak a MAFC-BME otthonában. A látottakkal szerinte Toronyai Miklós vezetőedző nem is volt teljesen elégedett.

„Szerintem a vezetőedzőnk nem volt maximálisan elégedett, ahogy a csapat sem” – válaszolta Árva azon érdeklődésünkre, hogy mennyire sikerült betartani a hétvégén az edzői utasításokat. „Szükség volt a győzelemre a feladó nélkül felálló MAFC ellen, kellett a három pont. Azonban még jobban oda kellett volna tennünk magunkat. Ugyanakkor értékeljük azt, hogy három ponttal kezdtük a bajnsokágot.”

Az edzéseken továbbra is jó a hangulat, és a munkamorállal sincsen probléma.

„Jól fel vannak építve a gyakorlatok, a reggeli edzések és a kondik is” – ecsetelte a szélső ütő. „Reggelente főleg technikai képzések vannak, délután csapatgyakorlatok, rengeteg védekezéssel, blokkmunkával, nyitással és nyitásfogadással. Az öltözői hangulatra sincs panasz, várják már az újak is, milyen lesz a hangulat idehaza. Mindig jó a saját közönségünk előtt pályára lépni, reméljük, sokan kilátogatnak a Don Bosco Sportközpontba.”

A GreenPlan-VRCK ellenfele a Kistext SE lesz. A szombaton 17 órakor kezdődő összecsapásra szezonbérletek már vásárolhatók, míg a belépőjegyek leghamarabb egy órával a mérkőzés előtt lesznek elérhetők a helyszínen.

Jegy- és bérletinformációk a 2022/23-as szezonra

A Kistext a nyitó fordulóban 3-0-ra kikapott a Fino Kaposvártól, azonban a somogyi összecsapáson több játékosára sem számíthatott a budapesti együttes.

„Semmit nem jelent, mit játszottak egy hete. Úgy kell felmennünk a pályára, hogy nyerni fogunk, mindegy, ki van a másik oldalon. A taktika megvan, azt meg kell valósítanunk a pályán. Habár a MAFC ellen lassan lendültünk játékba, idehaza az elejétől szeretnénk irányítani” – mondta Árva, aki a nyitó fordulóban 12 pontot szerzett.

Az összecsapást a hunvolley.tv nem közvetíti.

(fotó: Antalfalvi Anna, MAFC-BME)