A biztonságosabb és hatékonyabb edzésekért: megkapták az oktatást szakembereink

Csütörtökön a Vegyész Röplabda Club és a Kolorcity Kazincbarcika SC szakemberei vettek részt egy intenzív képzésen klubunk leendő otthonában, a Regionális Röplabda Központban.

A leendő akadémiánknak is otthont adó létesítmény konditerme a Pure Sports által forgalmazott Keiser és Woodway erőnlétfejlesztő gépekkel, eszközökkel van felszerelve. Mind a két márka az innovatív fejlesztéseiknek köszönhetően világszínvonalúak, éppen ezért folyamatos képzésekre van szükség ahhoz, hogy mind a szakemberek, mind pedig a játékosok rendeltetésszerűen használják. Mivel a futballisták is rendelkeznek ilyen gépekkel, adott volt, hogy egy helyszínen és időben legyen az oktatás.

„A röplabdát tekintve ilyen eszközparkkal sehol nem rendelkezünk az országban, egyetlen klub sincs ilyen jól felszerelve” – fogalmazott Orbán Zsolt, a Pure Sports ügyvezetője, aki egyben a magas szintű előadást is megtartotta a jelenlévőknek. Orbán amellett, hogy az eszközök helyes használatát bemutatta, néhány igazán hasznos tanáccsal látta el a klubok erőnléti edzőit, gyógytornászait.

A VRCK részéről Kovács Dorina utánpótlás erőnléti edző, Tar Lívia fizioterapeuta, Dudás Tamás felnőtt csapat erőnléti/másodedző, Toronyai Miklós vezetőedző, Tóth Marcell gyúró és Vass Renátó utánpótlás erőnléti/másodedző vettek részt az oktatáson. A főszereplők közül Tar Lívia és Dudás Tamás már találkoztak a Keiser sűrített levegővel működő eszközeivel, utóbbi az EXOS Level I szintű képzését is elvégezte.

A Keiser eszközöket a teljesítmény fejlesztésére alapozzák, ezzel olyan edzőfelszereléseket hoztak létre, melyek forradalmasítják a fitnesz és wellness iparágakat. A súlyzókkal és súlykészletekkel is lehetett eredményt elérni, de elérték határaikat. A Keiser alapjaiban új megközelítése kihívás elé állította, majd túlszárnyalta a hagyományos módszereket. Bővebben a Keiser-technológiáról ide kattintva olvashat.