Challenge Kupa: novemberben érkezik a Maccabi Tel-Aviv!

Simán jutott a Challenge Kupa főtáblájára az izraeli Maccabi Yeadim Tel-Aviv, miután a koszovói Ferizajt két gyors mérkőzésen legyőzte. A GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika mindkét meccsét a Don Bosco Sportközpontban játszhatja.

A Maccabi mindkét összecsapását odahaza tudta le: az első meccsén összesen nem engedett egy szettnyi pontot a Ferizajnak (3-0; 5, 9, 9), míg a másodikon kettő (!), 14 és 11 pontot engedélyezett jóval szerényebb képességű ellenfelének. A Maccabi egyébként a nyáron igencsak bevásárolt: Puerto Rico-i feladója játszott már Olaszországban, Franciaországban és Lengyelországban, 210 centiméteres orosz átlója a Belgorodban nevelkedett, szélső ütői között pedig van amerikai, német és brazil nemzetiségű is. Izraeli játékosa mindössze öt van a keretében, a célja pedig nem más, minthogy minél tovább meneteljen a Challenge Kupában.

A két csapat már megegyezett egymással, hogy az összecsapásokra Kazincbarcikán kerül sor november 16-án és 17-én, a kezdési időpontok még egyeztetés alatt állnak.

A párharc továbbjutója majd a Montana (bolgár) – PAOK (görög) / Nafels (svájc) párharc győztesével találkozhat a legjobb 16 között november végén és december közepén.