Az eddigi legnehezebb bajnoki következik

Szombaton 18 órától a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a címvédő Pénzügyőr SE vendége lesz az Extraliga 3. fordulójában. A találkozót a hunvolley.tv élőben közvetíti.

Utoljára már nagyon régen, 2019 áprilisában nyert a Vegyész a Kőér utcában bajnokit a PSE-vel szemben. Ugyan a Don Bosco Sportközpontban 2020-ban és 2021-ben is legyőzte fővárosi riválisát, ha a 2022-es naptári évet nézzük, még a Kazincbarcika nyeretlen a PSE ellen. Ezen most változtathat Toronyai Miklós vezetőedző együttese, habár könnyű menetre biztosan nem számíthat a címvédő otthonában.

„Szeretnénk, ha ez a három éve tartó sorozat megszakadna szombaton” – fogalmazott Toronyai. „Nyilván nehéz lesz, ezt tudjuk. Egyrészt a teremnek különleges adottságai vannak, a legfontosabb, hogy alacsony, és az extraligás csapatok nem ehhez vannak szokva. Nem véletlen, hogy az ellenfelek nem szeretnek a Kőér utcában játszani. Szeretnénk megnehezíteni a Pénzügyőr dolgát, olyannyira, hogy a végén mi örülhessünk. Ehhez jól kell szerválni, és stabilan kell fogadnunk. Mindkét játékelemen sokat dolgozunk az alapozás kezdete óta, így ezen a héten is. Mezőnyben most nem húzhatjuk fel magasra a labdákat, mert akkor plafont érne, pedig az extrákat hoztuk az eddigi két meccsünkön. Ha rendben lesznek a nyitásaink és a fogadásunk, és emellé megfelelő koncentráció párosul, meglephetjük a PSE-t.”

Toronyai szerint nehezítő körülmény, hogy a Pénzügyőr az előző fordulóban kikapott a MAFC-BME otthonában 3-1-re, valamint a szezonban most először fog pályára lépni saját szurkolói előtt. Juhász Péter sem számít sétagaloppra, mi több, szerinte az sem biztos, hogy elég lesz, ha hibátlanul játszanak.

„Jó szintet képvisel a Pénzügyőr, ezt többször bizonyította már az elmúlt években” – mondta a GreenPlan-VRCK centere. „Ahhoz, hogy legyen esélyünk a pontszerzésre vagy a győzelemre, tökéletes játékot kell nyújtanunk, de még az sem biztos, hogy elég lesz. A bajnok fog a háló túloldalán állni, saját közönsége előtt az utolsó pontig küzd majd. Mi is így fogunk tenni.”

Juhász az első két mérkőzésen két szettet játszott, két blokkot azonban már így is hozott. A játékos mellőzésének csupán annyi oka volt, hogy három remek játékos áll Toronyai rendelkezésére ezen a poszton, plusz kettő fiatal tehetség.

„Húzzuk egymást az edzéseken, egy egészséges rivalizálás van köztünk, amibe időnként már a fiatalok is bele tudnak szólni. Egyáltalán nem volt bennem dac amiatt, mert nem voltam kezdő, de persze, amikor beálltam, jó érzés volt játszani. A korábbi években végig kellett játszani minden mérkőzést, most hárman vagyunk rutinosak, akik közül egyszerre csak ketten tudnak a pályán lenni” – árulta el Juhász.

A szombati mérkőzésre a belépő ára 1500 forint, diákok és nyugdíjasok számára 1000. Az összecsapást a hunvolley.tv élőben közvetíti. A cím a Pénzügyőr Sportcsarnoka, a Kőér utcában, Budapesten.