Vereség a címvédő vendégeként

Két sima és egy szoros játszmában vereséget szenvedett a GreenPlan-VRCK a címvédő Pénzügyőr SE vendégeként a férfi röplabda Extraliga alapszakaszának 3. fordulójában.

A megszépült Kőér utcai csarnokot egy zenés megnyitóval „avatták fel”, és a hazai publikum legnagyobb örömére kedvenceik jól kezdték a mérkőzést (7-3). Csoma Krisztián két pontot szerzett egymás után, de nem tudott közelebb zárkózni a Vegyész, Toronyai Miklós 17-11-nél időt is kért. Hátrányát azonban már nem tudta ledolgozni csapata, Magyar Bálinték magabiztosan nyerték a nyitó játszmát (25-18, 1-0).

Kiss Máté és társai sokkal jobban kezdték az újabb szettet (2-5), Jókay Zoltán, a hazaiak mestere már ekkor időt kért a koncentráltabb játék reményében. Kis szerencsével is, de rögtön összejött a fordítás is (6-5), tízhez érve már három volt a PSE-fór. 15-10-nél Toronyai „időzött”, és bár Csoma felhozta övéit mínusz háromra (17-14), egy állásban beragadt a GreenPlan-VRCK (25-17, 2-0).

Páez Carlos helyett Maxymilian Warzywoda kezdett feladóban, míg a hazaiak játékmestere azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy hátsó sorból eredményesen tudott támadni. A Pénzügyőr 11-9-nél vezetett először kettővel a nem túl színvonalas összecsapáson – sokat hibázott mindkét fél -, 16-nál viszont így is a VRCK volt előnyben. Kiss Dánielék gyorsan visszavették a kétpontos előnyt (18-16), ekkor viszont zsinórban három vendég pont következett egy Jókay-időkérés kíséretében. A szoros végjátékban bosszantó hibákat vétett a Toronyai-csapat, emiatt nem tudott szépíteni, 80 perc alatt elbukta az összecsapást (25-23, 3-0).

Szezonbeli első vereségét szenvedte el a GreenPlan-VRCK, de jövő hét szombaton máris javíthat a MÁV-Előre SC-Foxconn ellen hazai környezetben.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 3. FORDULÓ
Pénzügyőr SE – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 3-0 (19, 17, 23)
Kőér utca, Budapest. V.: Kiss, Halász T.
PSE: Magyar 6, Dávid 4, Rása 8, Kovács 12, Kiss 17, Silva 7. Csere: Feliciano (liberó), Tomanóczy, Tordai. Vezetőedző: Jókay Zoltán.
Vegyész: Páez 1, Blázsovics 9, Juhász 3, Csoma 14, Árva 2, Moraes 3. Csere: Kiss M. (liberó), Warzywoda, Szabó, Tarabus 2, Péter B. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Jókay Zoltán: Kiegyensúlyozott játékkal sikerült nyernünk. A harmadik szettben volt, amikor elvesztettük az irányítást, de végig sikerült koncentrált játékot játszanunk.

Toronyai Miklós: Két szettet nem szabad adományozni egyetlen csapatnak sem, főleg nem a bajnokkal szemben. A körülményekhez gyorsan kell tudni alkalmazkodni, mert csak a harmadik szettben sikerült megérkezni a meccsbe. Gratulálok a hazaiaknak, a csarnokukhoz is, szebb lett, mint volt.

(főcímkép: VRCK archív)