Diákolimpia: a nagyok után a kicsik is ott vannak az országos döntőben!

Miután az már korábban kiderült, hogy a Pollack Mihály Általános Iskola IV. korcsoportos fiú röplabdacsapatának sikerült kivívnia a Diákolimpia döntőjébe való kerülést, pénteken az is eldőlt, hogy a III. korcsoportosok is ott lesznek az országos nyolcas döntőben.

Az idősebbeknek a döntőjük június első hétvégéjén lesz, Miskolcon, míg a III. korcsoportosok Békéscsabára utaznak egy héttel később. Mindkét együttest Máthé László edző/testnevelő készíti fel Bene Anett segítségével az iskolai versenyekre.

A III. korcsoportos fiúk (akik minisek, tehát négy-a-négy ellen játszanak még) az egri és a tomajmonostorai együttest is legyőzték a terüli döntőben három játszmában.

„Mind a két csapat nyolc között van, szerintem ez szenzációs! Ma feltettük arra a bizonyos betűre a pontot a szezonban. Nagyon büszke vagyok rájuk” – örvendezett Máthé László honlapunk érdeklődésére. „Ami ez után jön, már csak ajándék.”

Arra már régen volt példa, hogy két kazincbarcikai csapat is ott legyen egy adott évben az országos döntőben, habár az 1990-es és 2000-es évek elején az volt inkább meglepetés, ha a mieink nélkül rendeztek finálét. Az elmúlt néhány évben azonban a VRCK új alapokra helyezte utánpótlásnevelését, aminek most meg is lett a gyümölcse.

Ha azt nézzük, hogy 2022-ben a Szalézi Szent Ferenc Gimnázium V-VI. korcsoportos amatőr csapata bronzérmet szerzett, és a III. és IV. korcsoportos „A kategóriájú” pollackos együttes is ott van a nyolcas döntőben, akkor a korábbi évekhez képest az idei egy sikeres év az iskolai röplabdázók számára.