Fordítás után tartotta itthon a Vegyész a Don Bosco Kupát!

A kazincbarcikai Vegyész RC nyerte az V. Don Bosco Kupát, miután a vasárnapi döntőben hátrányból felállva, négy szettben legyőzte a MAFC-BME-t.

A nap első mérkőzésén a Vegyész és a MAFC is a „cseresorát” küldte fel, azok kezdtek, akik az előző nap kevesebb lehetőséghez jutottak. Ebből az összecsapásból a budapestiek jöttek ki jobban, és annyiból volt tétje, melyik együttes végez a csoportmeccsek élén.

Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME 0-2 (-19, -23)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 40 néző. V.: Szarka, Halász T.
Vegyész: Csizmadia 1, Péter B. 8, Cziczlavicz 2, Szabó D. 2, Miklósi-Sikes 6, Bibók 4. Csere: Budai (liberó), Árva 5. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MAFC: Szabó Bence 1, Benkő 12, Szabó Balázs 2, Szabó Barna 12, Torbica 1, Eke 4. Csere: Bozóki (liberó). Vezetőedző: Nagy Péter.

Közös megegyezés alapján a Kecskemét és a DEAC már le sem játszotta a csoportmeccsét, a bronzcsata döntött az ő végső helyezésükről. Végül a kecskemétiek nyertek négy szoros játszmában, így ők állhattak fel a képzeletbeli dobogó legalsó fokára.

A döntőben, amelyet a Vegyész és a MAFC vívott egymással, Toronyai Miklós vezetőedző nem számíthatott Szabó Dávidra, aki a délelőtt folyamán fájlalta a vádliját. Végre újra szurkolók előtt játszhattak a sárga-kékek, és jó 200-an ki is látogattak a fináléra. A meccs első szettjében a műegyetemisták domináltak, míg a másodikban fej-fej mellett haladtak a csapatok, és hol az egyik, hol a másik vezetett egy-két ponttal. A végjátékban Juhász Péterék jól blokkoltak, és 19-19 után megléptek ellenfelüktől.

Az újabb térfélcserét követően többet volt előnyben a MAFC, mint ellenfele, a végén mégis Páez Carloséknak jött ki jól a lépés, és ezzel megfordították az eredményt a javukra. Izgalmakban a negyedik szettben sem volt hiány, ha a Vegyész meg is lépett, Julio Gomez, a budapestiek kubai feladója a jó nyitásaival gondoskodott arról, hogy szorosabb legyen az eredmény. 22-20-nál viszont rontott, és bár a végén még voltak izgalmak, sikerült otthon tartania a Don Bosco Kupa vándorserlegét a VRCK-nak.

A Vegyész legeredményesebb pontszerzői centerei, Juhász Péter (16 pont) és Rodrigo Moraes (14) voltak, míg a túloldalon Yani Georgiev 17  egységig jutott.

V. DON BOSCO KUPA, DÖNTŐ
Vegyész RC Kazincbarcika – MAFC-BME 3-1 (-18, 21, 21, 22)

Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 200 néző. V.: Szarka, Halász T.
Vegyész: Páez 4, Ciupa 10, Juhász 16, Árva 12, Blázsovics 9, Moraes 14. Csere: Dudás (liberó), Csizmadia, Bibók 1. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
MAFC: Gomez 6, Krupánszki 15, Szabó Balázs 9, Csoma 16, Georgiev 17, Eke 4. Csere: Pápai (liberó), Benkő, Szabó Barna 2. Vezetőedző: Nagy Péter.

Az V. Don Bosco Kupa végeredménye
1. Vegyész RC Kazincbarcika
2. MAFC-BME
3. Kecskeméti RC
4. Debreceni EAC

A résztvevő csapatoknak köszönjük, hogy jelenlétükkel és játékukkal emelték a torna színvonalát. A labdaszedőknek (lányoknak és fiúknak egyaránt) a segítséget, a szurkolóinknak pedig a biztatást.

A Vegyész október 14-én, Kaposváron kezdi a szezont, a találkozót az M4 Sport 19 órai kezdettel élőben közvetíti.

(főcímkép: Don Bosco Sportközpont)