Don Bosco Kupa: már biztos döntős a Vegyész és a MAFC

A MAFC-BME és a Vegyész RC Kazincbarcika is veretlen maradt az V. Don Bosco Kupa szombati napján, és mivel szettet is csak egy-egy alkalommal veszítettek, ezért vasárnap az első meccs mellett már biztos, hogy a döntőt is egymás ellen fogják vívni.

A nap első találkozóján a Vegyész két szoros és egy sima szettben legyőzte a debrecenieket. A kazincbarcikai csapatból Blázsovics Péter és Bibók Balázs egyaránt tíz-tíz pontot szereztek, utóbbi tette ezt úgy, hogy csak a harmadik szettben játszott átlóként. A VRCK-nál mindenki lehetőséget kapott, így a mindössze 15 éves center, Cziczlavicz Dávid is.

Vegyész RCK – Debreceni EAC 3-0 (26, 15, 23)
Városi Tornacsarnok, Kazincbarcika, 50 néző. V.: Ujházi, Adler.
Vegyész: Páez 4, Blázsovics 10, Juhász 5, Szabó D. 9, Péter B. 8, Moraes 3. Csere: Budai (liberó), Csizmadia 1 , Árva 1 , Cziczlavicz 2, Miklósi-Sikes 1, Bibók 10. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
DEAC: Tóth 2, Veres 9, Remete 1, Fazekas 15, Péter M. 11, Nagy. Csere: F. Nagy (liberó), Kiss, Tar 1, Mészáros Z. (liberó), Imre 1. Vezetőedző: Fodor Antal.

Rangadó hangulatú összecsapást vívott egymással a MAFC és a Kecskemét is, de minden szettben a budapestiek domináltak, így összességében magabiztos sikert arattak.

MAFC-BME – Kecskeméti RC 3-0 (22, 20, 20)
Városi Tornacsarnok, Kazincbarcika. V.: Adler, Ujházi.
MAFC: Gomez 3, Krupánszki 7, Szabó Balázs 4, Csoma 12, Georgiev 8, Eke 3. Csere: Pápai (liberó) Bozóki Bendegúz (liberó), Szabó Barna 8, Torbica 4, Benkő 3. Vezetőedző: Nagy Péter.
Kecskemét: Palánkai-Omoshebi 2, Gebhardt N. 7, Szabó A. 6, Argilagos 10, Fundora 8, Tomanóczy 1. Csere: Gebhardt Á. (liberó), Horváth 3., Bogdán (liberó), Baserio 2. Vezetőedző: Nagy József.

Szettet csent a DEAC a MAFC ellen a nap harmadik összecsapásán, Fazekas Balázs, a hajdúságiak átlója 21 pontig jutott. Mindkét szakember alaposan megforgatta csapatát, így mindenki lehetőséghez jutott.

MAFC-BME – Debreceni EAC 2-1 (20, 15 -21)
Városi Tornacsarnok, Kazincbarcika. V.: Ujházi, Adler.
MAFC: Gomez 7, Krupánszki 7, Szabó Balázs 7, Csoma 11, Georgiev 7, Eke 2. Csere: Pápai (liberó), Bozóki Bendegúz (liberó), Szabó Barna 4, Torbica 1, Benkő 4. Vezetőedző: Nagy Péter.
DEAC: Péter M. 2, Remete 3, Nagy, Fazekas 21, Tóth 1, Veres 7. Csere: Mészáros (liberó), Tar, F. Nagy (liberó), Imre 4, Kiss 1. Vezetőedző: Fodor Antal.

Habár a kis teremben, az Irinyiben játszották a nap meccseit, a záró összecsapásra sokan kilátogattak, és izgalmakban – felkészülés ellenére – nem volt hiány. Az első felvonást ugyanis a kecskemétiek nagy csatában, 32-30-ra nyerték, majd a másodikat simán hozta a Vegyész. A harmadikban fej-fej mellett haladtak a csapatok, és újfent ráadásban dőlt el az etap, ezúttal a mieink javára.

Vegyész RCK – Kecskeméti RC 2-1 (-30, 19, 26)
Vegyész: Páez 4, Ciupa 14, Juhász 9, Árva 4, Blázsovics 8, Moraes 9. Csere: Dudás (liberó), Szabó D., Bibók 11, Csizmadia. Vezetőedző: Toronyai Miklós.
Kecskemét: Palánkai-Omoshebi 9, Gebhardt N. 7, Szabó A. 14, Argilagos 16, Fundora 10, Baserio 2. Csere: Bogdán (liberó). Vezetőedző: Nagy József.

Tabella: 1. MAFC (5 pont), 2. Vegyész (5), 3. Kecskemét (1), 4. Debrecen (1).

Az eredmények/szettek alakulásával el is dőlt, hogy a Vegyész és a MAFC fogja játszani a vasárnapi döntőt (17:30), de még délelőtt is meccselnek egyet (10:30) a felek.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Vegyész RC Kazincbarcika (@vrckazincbarcika) által megosztott bejegyzés