Gebhardt Áron még többet vár a csapattól

Csütörtökön újra a kazincbarcikai Don Bosco Sportközpontban találkozik a VRCK és a Fino Kaposvár a bajnoki döntőben.

Az első mérkőzést a Fino, a másodikat pedig a VRCK nyerte idegenben, így az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcában 1-1 az állás. A Kazincbarcika most ismét megpróbálhatja kihasználni a hazai pálya előnyét, de ehhez Gebhardt Áron szerint legalább olyan teljesítménnyel kell előrukkolniuk, mint hétfőn a harmadik és a negyedik szettben.

„Személy szerint úgy érzem, még mindig játszhatnánk jobban, továbbra sem értük el a legjobb formánkat” – fogalmazott  a sárga-kékek liberója a vrck.hu-nak, aki összesen 42 labdát fogadott, 79 százalékban pedig be is játszotta azokat. „Kaposváron jobban ment a játék, mint az elsőn idehaza, szinte minden elemben sikerült javulnunk. Tudtuk, hogy sokkal nyugodtabban kell játszanunk, nem kell idegeskednünk, ha elmegy néhány labda. A harmadik és a negyedik szettben már sikerült irányítanunk a találkozót, és ha az ezekben a játékrészekben mutatott teljesítményünket meg tudjuk ismételni idehaza, jó eredményt érhetünk el.”

A szurkolók támogatása is sokat jelent a játékosoknak. A hazai vereség ellenére is biztatták a csapatot, idegenbe pedig többen is útra keltek, hogy kiszurkolják a sikert.

„Jó érzés volt végig hallani az ő buzdításukat Kaposváron, remélem, hogy a következő két hazai meccsünkre megtöltik a csarnokot” – mondta a fiatal játékos, aki szerint a két csapat sok új dolgot már nem igazán fog tudni mutatni egymásnak. „Ez lesz a hetedik meccsünk idén a Fino ellen, kétlem, hogy bármelyik csapat is elő tudna húzni valami váratlant. Tény azonban, hogy a Kaposvárnak jó csapata van, nyertek már nálunk, ők is a győzelemért fognak pályára lépni.”

Daniel Oravec vezetőedző a kaposvári mérkőzést követően azt mondta, sikerült nyugodtabban, koncentráltabban játszaniuk, és ez volt a siker kulcsa. Hozzátette, sokat jelentett az is, hogy tudott edzeni a csapat a csarnokban vasárnap este és hétfő délelőtt is. Most azonban már minden idegszálával arra koncentrál a szlovákiai tréner, hogy a hazai meccseket „behúzza” együttese.

„Kétszer játszunk itthon, nyernünk kell, de nem lesz könnyű” – kezdett bele mondandójába Oravec. „Nagyon jól összeállt a szezon végére a Kaposvár, minket is megvert, így még jobban kell koncentrálnunk. Ugyanolyan felszabadultan, agresszívan kell játszanunk, mint legutóbb, hiszen ez vezetett bennünket győzelemre idegenben.”

A csütörtökön 20 órától kezdődő mérkőzésre a belépés ingyenes. Az M4 Sport élőben közvetíti a rangadót a Don Bosco Sportközpontból.