Három szettben: előnyben a VRCK

Hazai pályán győzte le három szettben a VRC Kazincbarcika a Fino Kaposvárt a férfi röplabda NB I döntőjében, így már csak egy sikerre van a bajnoki aranyéremtől.

Kiválóan kezdtek a hazaiak (4-0, 8-3), a gyorsan megszerzett előnyüket végig tartani tudták, sőt még növelniük is sikerült azt. Támadásban és fogadásban is jól ment Mészáros Dömötöréknek, nem hagyták nagyon kibontakozni az ellenfelet, amely sok hibával játszott (25-18, 1-0). A térfélcsere után sem ment igazán a kaposváriaknak, főleg nyitásfogadásban nyújtottak keveset: több ászt is kaptak, a játszmának is Szabó Dávid két remek szervája vetett véget (25-16, 2-0).

A nézőtéren kiváló hangulatot teremtettek a szurkolók, akik kis híján megtöltötték a Don Bosco Sportközpontot. A harmadik játszma elején viszont azt láthatták, hogy a Fino elkezdett játszani. Nagy Péter vezérletével már 10-5-re is elhúztak a somogyiak, amikor aztán Milev állt a nyitóhelyre, elkezdtek felzárkózni a hazaiak. Daniel Oravec vezetőedző Árva Milánt és Toronyai Miklóst is beküldte Szabó illetve Carlos Páez helyére, ami jól sült el: Toronyai két remek labdát is adott Juhász Péternek, amit a center beütött, majd Árva is szerzett gyorsan két pontot (15-15). Az izgalmas véghajrában Juhász hozott fontos blokkokat, majd Szabó pontja azt jelentette (25-22, 3-0), hogy szombaton a bajnoki aranyéremért léphet pályára a VRCK (17:30, Don Bosco Sportközpont).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA NB I, DÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
VRC Kazincbarcika – Fino Kaposvár 3-0 (18, 16, 21)
Don Bosco Sportközpont, Kazincbarcika, 700 néző. V.: Bátkai-Katona, Szabó P. (Filibér, Gyulai, Mocsnik, Szél).
VRCK: Páez, Mészáros, Banai, Szabó D., Milev, Juhász. Csere: Dudás T. (liberó), Toronyai, Gebhardt N., Árva. Vezetőedző: Daniel Oravec.
Kaposvár: Keen, Bögöly, Vajda, Nagy P., Nikolov, Nagy J. Csere: Pápai (liberó), Horváth, Szabó Be., Kalmár. Vezetőedző: Demeter György.

Daniel Oravec: Ahogy az idegenbeli mérkőzés második felében játszottunk, már nem volt rossz, azt a szintet pedig sikerült hoznunk most is az első két szettben. A harmadikban kicsit gyengébben kezdtünk, de Toronyai Miklós és Árva Milán beállása jót tett a csapatnak. Szombaton szeretnénk lezárni a párharcot.

Demeter György: Gratulálok a Kazincbarcikának, de most mi is kellettünk a sikerükhöz.