Milev: Ezt kell tovább folytatnunk

A VRC Kazincbarcika egy győzelemre van a bajnoki aranyéremtől, azonban Vlado Milev figyelmeztetett: nem szabad hátradőlni a szombati mérkőzésen sem.

Csütörtök este a VRCK 3-0-ra legyőzte a Fino Kaposvárt, így 2-1-re vezet az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharcában. Ez azt jelenti, hogy amennyiben szombaton győz a Kazincbarcika, úgy megszerzi története negyedik bajnoki elsőségét. Amennyiben viszont a Kaposvár nyer, mint tette azt az első találkozón, akkor hétfőn a mindent eldöntő csata következik, de már a somogyi székhelyről.

Vlado Milev szerint egyáltalán nem szabad leírni a Finót, hiszen a rekordbajnok többször is bizonyított már idén.

„Az elődöntőben kiejtették az esélyesebbnek vélt Kecskemétet, majd nyertek a mi otthonunkban a finálé első felvonásán” – emlékezett vissza a 80-szoros macedón válogatott ütő. „Bizonyították, képesek nyerni ellenünk, idegenben, szóval még egyáltalán nem dőlhetünk hátra. Nekünk a mi játékunkra kell koncentrálnunk, hiszen ha nyomás alatt tudjuk őket tartani, lépéselőnyben lehetünk. Szerencsére egyre jobbak vagyunk, kezdjük megtalálni a ritmust, ami mindenképpen biztató a mi szemszögünkből.”

Dudás Tamás végigjátszotta a mérkőzést Gebhardt Áron sérülése miatt, ami Milev szerint egyáltalán nem zavarta meg a csapatot. Nem is meglepő, hiszen klubunk saját nevelésű liberója 77%-kos mutatóval fogadott, ami kifejezetten jónak számít.

„Jó meccse volt, ahogy az egész csapatnak. Megoldotta a rá eső feladatot, segítettük egymást. Szerencsére nem csak egyenként, de csapatszinten is egyre jobbak vagyunk” – zárta gondolatait Milev.

A szombati mérkőzésre – ahogy a szezon összes hazai találkozójára – ingyenes a belépés.

A találkozót honlapunkon élőben közvetítjük, de az az m4sport.hu-n, a hunvolley.hu-n és a kolorline.hu-n is látható/hallható lesz!