GreenPlan-VRCK vs. DEAC: mindkét csapat jó formában

Vasárnap 17 órától a DEAC csapatát fogadja a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraligában. Az összecsapás előtt Toronyai Miklós vezetőedzőt kérdeztük.

Szerdán a Kecskeméti RC vendégeként aratott nagyon fontos győzelmet a GreenPlan-VRCK, ami zsinórban a negyedik olyan siker volt a gárda számára, amit szettveszteség nélkül abszolvált. Most vasárnap azonban a szintén remeklő DEAC lesz a vendég a Don Bosco Sportközpontban.

Mind a két csapatnak két veresége van, de a mieink egy mérkőzéssel többet játszottak, két ponttal előzik meg a hajdúságiakat a tabellán. Willian Cesart a szezon elején még sérülés miatt nélkülöző DEAC a nyitányon kikapott otthon a Szegedtől, majd öt szettben verte a Dágot, négyben a Kecskemétet, háromban a Pénzügyőrt. Az elmúlt két mérkőzésén előbb kikapott Kaposváron 3-0-ra, majd ilyen arányban győzött a Miskolccal szemben hazai környezetben.

„Az eredménysoruk is mutatja, veszélyes ellenfélről van szó” – szögezte le Toronyai honlapunk érdeklődésére. „Az utóbbi időben nagyon összekapták magukat, ponterősek középen és a széleken egyaránt. Szerencsére mi is jó formában vagyunk, és joggal bízhatunk egy pozitív eredményben, ehhez azonban tökéletes teljesítményt kell nyújtanunk. Két, hasonló tudású csapat találkozik, de a mérleg nyelve talán a vendégek felé billen, hiszen nagyon komoly rutinjuk van. Ahogy azonban a Kecskemét ellen, úgy a DEAC-cal szemben is nyerni szeretnénk.”

A már említett brazil légiós mellett kubai center és ukrán átló is erősíti a debrecenieket, és egyiküket sem kell bemutatni. Marlon Moret ugyanis már tavaly is a DEAC-ban játszott, míg Vladiszlav Pavljuk az elmúlt két szezont Dunaújvárosban töltötte. Mellettük a válogatott liberó, Bán Viktor is biztos pontja az együttesnek, akárcsak a korábbi válogatott Tóth András és Bagics Balázs.

A mérkőzést nem közvetíti a Hunvolley TV, az élő eredménykövetés itt elérhető. A belépés díjtalan.

TOLÓDIK A MÁV ELŐRE-FOXCONN ELLENI MÉRKŐZÉS
Miután a székesfehérváriak továbbjutottak a Challenge Kupában, így a két csapat december 12-re kiírt bajnoki mérkőzése elmarad, és valamikor januárban kerül lejátszásra.