Kecskeméten is sikerült három szettben győzni

Kecskeméten nyert rangadót szerda este a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika a férfi röplabda Extraligában. Toronyai Miklós együttese három szettben győzött a szintén fiatal csapattal felálló hazaiakkal szemben.

Mindkét oldalon felnőtt és utánpótláskorú játékosok sora várt bevetésre, és előzetesen a kazincbarcikaiak egy nagyon szoros mérkőzésre készültek. Az is lett végül, más kérdés, hogy bravúrosan sikerült a meccset behúzni három szettben.

Rögtön magához ragadták Bibók Balázsék a kezdeményezést, átlónk és Jan Jirásek sorra szerezték a pontokat támadásból (5-7). Egy vitatható ítéletet követően megtáltosodtak a hazaiak (9-7), de néhány ponttal később már ismét egált mutatott az eredményjelző (10-10). Péter Mártonék keveset hibáztak a játszma ezen szakaszában (16-19), és bár a KRC időkérése jól jött (19-19), Kiss Mátéék végül három pont különbséggel behúzták az első felvonást (22-25, 0-1).

Nem sokáig örülhettek előnyüknek az alföldiek (3-1), Péter M. és Bohdan Velicsko mindig jókor villantak (5-5). A hazaiak centere, Boldizsár Péter támadásban és blokkban is remekelt (13-10), de Toronyai Miklós időkérése után máris egyenlő lett az állás. Ment az adok-kapok rendesen, egyik csapat sem tudott a másiktól ellépni, egészen a hajráig (21-22). Velicsko ásza nagyon jól jött, a végén pedig Cziczlavicz volt eredményes (22-25, 0-2).

Többet hibázott Deák Márk együttese a harmadik szettben, mint ellenfele, Jirásek két ásza után jött is az első pauza (5-8). Négypontosra is duzzadt már a vendég-fór (12-16), Péter M. jókor hozott pontokat, Varga Péterék azonban nem adták olcsón a bőrüket, felzárkóztak. A Vegyész a végére tudta redukálni hibáinak a számát, és bár volt egy kis összeszólalkozás a hálónál, Jirásek egy ásszal hűtötte le a kedélyeket, egy rossz hazai nyitás pedig a mérkőzés megnyerését jelentette a GreenPlan-VRCK-nak (23-25, 0-3).

Csapatunk fontos rangadót nyert, így most már 20 pontja van a bajnokságban, kilenc mérkőzésen hét győzelem és két vereség az eddigi mérlege. Legközelebb már vasárnap pályán lesznek a mieink, hazai környezetben, amikor a szintén riválisnak számító DEAC-ot látják vendégül.


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, ALAPSZAKASZ, 10. FORDULÓ
Kecskeméti RC – GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-22, -22, -23)
Messzi István Sportcsarnok, Kecskemét, 73 néző. V.: Szarka, Sík.
Kecskemét: Balla 3, Kecskeméti 6, Boldizsár 11, Varga 11, Farkas 9, Gacs 4. Csere: Bogdán, Török (liberók). Vezetőedző: Deák Márk.
Vegyész: Gurszkij 3, Jirásek 21, Velicsko 5, Bibók 15, Péter M. 11, Cziczlavicz 3. Csere: Kiss (liberó), Óhidi. Vezetőedző: Toronyai Miklós.

Toronyai Miklós: Mind a két csapat sok hibával játszott, de örülök a három pontnak, és annak, hogy voltak szurkolóink most is idegenben, nekik külön köszönet a támogatásért. Ez a sok hiba nem fér bele, most mi jöttünk ki ebből jobban. Talán a késői kezdés is megzavarta a csapatokat. Ez azonban olyan dolog, amit egy profi játékosnak kezelnie kell tudni, számára ez nem lehet kifogás. Megyünk tovább, koncentrálunk az előttünk álló bajnokikra és a kupavisszavágóra.