A Kecskemét vendégeként indul egy sűrűbb időszak

Szerdán 19:30-tól a Kecskeméti RC vendégeként lép pályára az Extraliga 10. fordulójában a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika. A találkozó egy igazi rangadónak ígérkezik a két fiatal csapat között.

A tabella hetedik helyén álló Kecskemét eddig 14 pontot gyűjtött, és bár kikapott a Dág KSE-től, a DEAC-tól és a Pénzügyőr SE-től is 3-1-re, legyőzte például a bajnoki címre is esélyes Fino Kaposvárt négy játszmában. A MAFC-BME-t és a DKSE-t szettveszteség nélkül verte, a MÁV Előre Foxconn viszont nem adott neki esélyt, míg a legutóbbi fordulóban Miskolcon diadalmaskodott öt játszmában. Péter Mártonéknak 17 pontjuk van, hat győzelem és két vereség a mérlegük.

„Eddig hullámzóbban teljesítettek, mint mi, de ha valaki legyőzi a Kaposvárt, akkor az nem a véletlen műve” – szögezte le Toronyai Miklós vezetőedző. „Két fiatal csapat fog összecsapni, mert ugyan a hazaiaknak vannak kicsit rutinosabb játékosaik, a keret magját utánpótláskorú válogatottak adják. Sok függ attól, melyik együttes lesz képes kiegyensúlyozottabban játszani, és az is biztos, hogy a győzelmet csak akkor tudjuk megszerezni, ha végig maximálisan képesek leszünk koncentrálni.”

13 napig nem játszott a GreenPlan-VRCK, most azonban sűrűbb lesz a program, ráadásul fontos összecsapások is várnak a társaságra. Szerda után vasárnap a Debrecent fogadja Toronyai csapata, majd a Dágot a Magyar Kupában egy hét múlva szerdán. December 10-én a TFSE látogat a Don Bosco Sportközpontba (ekkor gyűjtjük az adományokat és plüssöket – részletek a Facebook-eseményben), két nappal később pedig a még veretlen MÁV Előre Foxconn vizitál Kazincbarcikán.

„Mindig a meccsekhez igazodva terhelünk edzésen. Mivel most sűrűbben jönnek a mérkőzések, ezért a regenerációra nagyobb hangsúlyt kell fektetni, hogy a terhelés és a pihenés aránya megfelelő legyen” – árulta el a 44 éves szakember, majd kitért a sérülésből visszatérő Péter Benedek esetleges játékára is. „Beni másfél hete már edz, teljesértékű munkát végez, de azért az ütőerővel még óvatosabb. Nem kell semmit sem erőltetni, hosszú még a bajnokság, nem kapkodunk, de a csapattal már el fog utazni.”

A mérkőzés eredményét ezen a linken lehet nyomon követni.