Három helyett kétkörös lesz az alapszakasz

Fontos döntéseket hozott múlt hét pénteken a Magyar Röplabda Szövetség elnöksége. A leglényegesebb, hogy a férfi Extraliga a tervezett háromkörös helyett mindössze kétkörös lesz.

A férfi Extraliga mellett a férfi NB I-es Ligában, illetve a női NB I-es Liga alapszakaszában is eltörlésre kerül a harmadik kör, azért, hogy az elhalasztott mérkőzéseket be tudják pótolni a csapatok.

A Vegyésznek három meccse „lóg” a levegőben – egy hazai Pénzügyőr elleni (október 25-ről), egy idegenbeli a DEAC-cal szemben (november 1-ről), és minden bizonnyal a kecskemétiek kérésére a november 22-ei összecsapás is másik időpontba fog kerülni.

A felnőtt bajnokságokban tesztelési protokollt készítenek elő, az utánpótlás bajnokság alacsonyabb osztályaiban pedig a regionális rendezést látják megoldásnak abban az esetben, ha tovább súlyosodna a járványhelyzet. Az adatvédelmi előírások és az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) protokolljának értelmezésére ajánlást kapnak a klubok. Továbbá, ami az utánpótlást illeti, a még ki nem írt U13-as tornákat három, legfeljebb négy csapat részvételével lehet megrendezni november 10-től.

Az elnökség döntéseiről bővebben ide kattintva lehet olvasni.

(főcímkép: Kovács Loretta)