Ismét három szettben sikerült nyernie az Oravec-csapatnak

Vasárnap este a férfi röplabda NB I. 4. fordulójában a Vegyész RC Kazincbarcika magabiztos, háromszettes győzelmet aratott a Szolnoki Röplabda Akadémia ellen.

Volt egy hiányzója a Vegyésznek, Gebhardt Áron betegség miatt nem tudta vállalni a játékot, így Dudás Tamás volt az egyetlen liberó a Szolnok ellen. A vendégek gyorsan a hazai drukkerek tudomására hozták: attól, hogy nem túl magasak és fiatalok, tudnak röplabdázni, ezt pedig több szép megmozdulásukkal is jelezték. Ettől függetlenül a VRCK magabiztosan menetelt: 9-3, 13-6, 18-8 is állt az eredményjelzőn, a vége 13 lett (25-13, 1-0).

A Szolnok ellen is jól blokkoltak a VRCK játékosai. Fotó: Tóth Milán.

Toronyai Miklós elosztogatta a labdákat ütői között, és mindenki élt is a bizalommal, tízhez érve már öttel ment a Vegyész. A játszma felénél kezdett el cserélgetni a hazai tréner, Daniel Oravec, ügyelve arra, hogy mindenkinek játéklehetőség adjon. Gönczi Imre elkapta a fonalat, kétszer is segített neki a háló a pontszerzésben, ez pedig a társainak is plusz motivációt jelentett (18-18). Jött is a hazai idő, de pár pillanat múlva már Gulyás Ferencnek kellett hasonlóan cselekednie (21-19), és még egy kicsivel több határozottságot kért fiaitól. Banai Mátéék innentől azonban már nem engedték ki az irányítást, Árva Milán keresztütése jelentette a játékrész végét (25-21, 2-0).

Maradtak azok a pályán, akik az előző szettet befejezték hazai oldalon, és még csatlakozott Kozsla Ádám, aki Banait váltotta. Ekkorra mindenki bemelegedett, és bár a Szolnok az első harmadig még tudta tartani a tempót, egyre messzebbről kellett figyelnie rutinosabb ellenfelét. Juhász Péter mezőnyben jeleskedett, Gebhardt Norbert ejtéssel szerzett szép pontot, míg Mészáros Dömötör kemény ütéseivel és szerváival vétette észre magát. A hajrában már Zachary Palánkai-Omoshebi osztogatott, majd Gönczi rossz szervája után véget ért a találkozó (25-11, 3-0).

A VRCK ezúttal sem veszített szettet, így továbbra is vezeti a pontvadászatot.

FÉRFI RÖPLABDA NB I., ALAPSZAKASZ, 4. FORDULÓ
Vegyész RC Kazincbarcika – Szolnoki Röplabda Akadémia 3-0 (13, 21, 11)
Kazincbarcika, Don Bosco Sportközpont, 300 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi.
VRCK: Toronyai, Milev, Banai, Szabó D., Blázsovics, Juhász. Csere: Dudás (liberó), Palánkai-Omoshebi, Mészáros, Gebhardt N. Vezetőedző: Daniel Oravec.
Szolnok: Guzmics, Kholmann, Fülöp, Varga, Gönczi, Szabó P. Csere: Farkas R. (liberó), Tamasi Á., Soyvural. Vezetőedző: Gulyás Ferenc.

Daniel Oravec: Az első és a harmadik játszmával meg vagyok elégedve, ekkor kevés hibával játszottunk, a másodikban viszont kicsit alább hagyott a koncentráció.

Gulyás Ferenc: Papírforma született, néha azonban sikerült megmutatnunk, mi is tudunk játszani. Ennek a fiatal csapatnak még össze kell érnie, számunkra a cél a bajnokságban az ötödik hely megszerzése.

Képgaléria: https://goo.gl/Kxxctv.