Izgalmas hajrá az alapszakaszban

Szinte biztos, hogy a címvédő Fino Kaposvár nyeri a férfi röplabdabajnokság (NB I) alapszakaszát, a második illetve a további négy felsőházi rájátszást érő helyezésért viszont nagy csata várható.

A mezőny többségének már csak két meccse van hátra az alapszakaszból, ez alól a junior-válogatott, a Pécs, a Kecskemét és a Kaposvár kivétel. A somogyiakat nem valószínű, hogy bárki is megelőzi, hiszen Demeter György legénysége a Pénzügyőr mellett a Sümeggel és a válogatottal játszik, és utóbbi kettővel szemben – nem lenézve őket – szinte biztos a győzelme.

A 44 pontos, jelenleg második Pénzügyőrt még megelőzheti a Vegyész – ez a céljuk a borsodiaknak. Ehhez „csak” annyit kell tenniük, hogy 3-0-ra vagy 3-1-re legyőzik most hétvégén a Dunaferrt idegenben, majd hazai pályán (az Irinyi Tornacsarnokban) a Pénzügyőrt a záró fordulóban. Egyik összecsapás sem ígérkezik könnyűnek, főleg úgy, hogy a fővárosiaktól idegenben vereséget szenvedtek Banai Mátéék. A PSE most hétvégén a Kaposvárt látja vendégül.

Banai Máténak (12) és Árva Milánnak (17) is fontos feladatok várnak az utolsó két fordulóban.
Banai Mátéra (12) és Árva Milánra (17) is fontos feladatok várnak az utolsó két fordulóban.

A rájátszás első körét az alapszakasz első két helyezettje kihagyja, míg a harmadik a hatodikkal, a negyedik pedig az ötödikkel játszik a négy közé kerülésért. A párharcok két nyert mérkőzésig tartanak, de ezt szeretné elkerülni a Vegyész.

„Azért dolgozik a csapat, hogy oda érjen a második helyre, nem akarunk plusz meccseket játszani” – fogalmazott a VRCK ‘mindenese’, Dudás András honlapunknak. „Ugyan a Dunaújváros egyik legjobbját, Kun Benedeket elveszítette, nem hinném, hogy könnyű dolgunk lesz a hétvégén. A célunk az, hogy a Pénzügyőr előtt végezzünk.”

A negyedik helyet az alapszakaszban várhatóan a jó formába lendült Szolnok csípi meg, míg az ötödik és a hatodik helyért nagy csatát fog vívni a 30 pontos Kecskemét, a szintén 30 pontos Dunaferr és a 28 egységet összekaparó MAFC.

tm