Sümeg – Vegyész 0-3

Szombat este a férfi röplabdabajnokság 18. fordulójában a tartalékosan felálló Vegyész RC Kazincbarcika magabiztosan nyert három szettben a Sümegi RE otthonában.

FÉRFI RÖPLABDA NB I, ALAPSZAKASZ, 18. FORDULÓ
Sümegi RE – Vegyész RC Kazincbarcika 0-3 (-12, -23, -10)
Sümeg, 100 néző. V.: Vígh, Farkas.
Sümeg: Kotin, Dolgos, Kaposi, Iván, Nagy, Madár. Csere: Sárközi, Hartinger (liberók), Illés, Óhidi. Vezetőedző: Mészáros Péter.
Vegyész: Kecskeméti, Kovács Z., Banai, Árva, Januzovics, Kozsla. Csere: Dudás (liberó), Budai. Vezetőedző: Toma Sándor.

Mészáros Péter: Szerettük volna megnehezíteni a Vegyész dolgát, de ez csak a második szettben sikerült. A másik két játszmában kijött a két csapat közti különbség.

Toma Sándor: A kulcsemberek nélkülözése ellenére is magabiztosan játszottunk, aminek nagyon örülök. Jól is nyitottunk, gratulálok a csapatnak a győzelemhez.

RIPORT

Szűk kerettel utazott el a Vegyész Sümegre, Bokor Elek, Gulyás Ádám, Surányi István és Toronyai Miklós sem tartott a csapattal – előbbiek munkahelyi elfoglaltságuk, míg a csapatkapitány kisebb sérülése miatt. Hasonló probléma miatt Juhász Péter és Djordje Borovicsanin sem lépett pályára végül, de nem is volt rájuk szükség, mert Kozsla Ádám és Kovács Zoltán remekül pótolták őket.

A tíz mérkőzésre nevezett játékos közül így csak nyolcan kaptak lehetőséget, közülük Budai Balázs volt az egyetlen csere – a liberó Dudás Tamást leszámítva. A fiatal ütő Nebojsa Januzovics helyett játszott szűk egy szettet, mert amikor a hazaiak harcosan küzdöttek, a szerbnek vissza kellett állnia. Végül a jó szerváinak köszönhetően nyert biztosan a VRCK, amely vasárnap Dunaújvárosban lép pályára.

tm