Jó formában lévő újoncot fogadunk vasárnap

Vasárnap 17 órától a GreenPlan-Vegyész RC Kazincbarcika az újonc TFSE-t fogadja a Don Bosco Sportközpontban az Extraliga 12. fordulójában. A mérkőzés előtt és alatt adománygyűjtést szervezünk.

A legutóbbi hétvégén lezárult az alapszakasz első köre, habár nem egészen, hiszen a MÁV Előre Foxconn elleni meccsét a Vegyésznek februárra kellett áttolnia a székesfehérváriak európai kupaszereplése miatt. Így is sikerült azonban a negyedik helyen zárni tíz mérkőzést követően, és a folytatás első mérkőzésén is a három pont megszerzése a cél az TF-fel szemben.

„Senkit sem becsülünk le, így őket sem” – fogalmazott Toronyai Miklós vezetőedző. „Vannak olyan játékosaik, akik magyar bajnoki címeket gyűjthettek korábbi állomáshelyeiken, Gebhardt Norbert például még velünk nyert kétszer is. Maximálisan oda kell figyelnünk, de hazai környezetben nem lehet más célunk, mint a győzelem.”

Az átló Tóth Kristóf ugyan az utánpótlásválogatottakban feladóként szerepelt, a Fino Kaposvár utánpótlásában átlózott, ahogy most a TF-ben is, és igencsak ponterősen teszi ezt. Laczi Dominik személyében egy képzett liberója van a budapesti egyletnek, de Balázs Bálint is sokszoros utánpótlás válogatottnak vallhatja magát. A TF ráadásul decemberben még veretlen: a hónap első napján négy szettben győzött a MEAFC-Peka Bau otthonában, a Magyar Kupában pedig a másodosztályú győrieket múlta felül.

Nem is érkeznek feltartott kezekkel a „racka kosok” – ez a kabalaállatjuk -, klubja hivatalos honlapjának a center Winter Zétény úgy fogalmazott, hogy „Az utóbbi időben határozottan érezni lehet a fejlődést a csapaton. Reméljük, a hétvégén is tudunk majd bizonyítani, és pontokkal távozunk Kazincbarcikáról.”

A vasárnapi mérkőzés alatt adománygyűjtést szervezünk