Jön a második meccs, idegenben – felvezető (videókkal)

Szombaton 17 órától a Pénzügyőr SE vendége lesz a VRC Kazincbarcika a férfi röplabdabajnokság elődöntőjének második mérkőzésén.

Szerdán hazai pályán került előnybe a VRCK az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharcában, miután három szoros szettben legyőzte fővárosi riválisát. Daniel Oravec vezetőedző elismerte, nem játszott jól a csapata, azonban a legfontosabb ezúttal az eredmény volt.

„A kupadöntő óta nem léptünk pályára, ez látszódott kicsit a csapaton, ráadásul görcsösen is kezdtünk, túlságosan is izgultunk” – fogalmazott a vrck.hu-nak a szlovákiai tréner. „A legfontosabb az volt, hogy nyertünk, és ehhez gratulálok a játékosoknak. Remélem, hogy az első meccs segített nekünk abban, hogy elinduljunk, és a folytatásban még olajozottabb legyen a játékunk. Természetesen nyerni szeretnénk Budapesten, és ha fogadásban és nyitásban stabilak leszünk, sikerülhet egy jó eredménnyel hazajönnünk. Nehezítő tényező talán csak annyi van, hogy a Pénzügyőr terme kisebb, mint a miénk, így a fogadásunkra még jobban oda kell figyelnünk.”

Carlos Páez, együttesünk feladója elárulta, testközelből sem volt élvezetes a játék, de a szurkolók folyamatos buzdítása plusz erőt adott a számukra.

„Annyira nem volt rossz, hiszen nyertünk három szettben, de valóban, játszhattunk volna jobban” – mondta a venezuelai válogatott röplabdázó. „Kicsit feszültek voltunk, ez igaz, de a szurkolók folyamatosan drukkoltak nekünk, ami segített a szettek végén. Alaposan felkészültünk a szombati összecsapásra, megvan a taktikánk, remélem, sikerül a mi játékunkat ráerőltetnünk az ellenfélre. Eddig sem írtuk le a Pénzügyőrt, most sem fogjuk, mert bizonyították Kazincbarcikán is, hogy jó csapatuk van.”

A Kolor TV híradós anyaga az első mérkőzésről, benne Mészáros Dömötör nyilatkozatával:

 

Ha lemaradt az összecsapásról, vagy csak szeretné ismét megtekinteni, az alábbi videóra kattintva teheti meg:

Főcímkép: vrck.hu / Tóth Milán