Kaposváron nyertünk rangadót!

A férfi röplabda Extraliga 3. fordulójából elmaradt mérkőzésen a Vegyész RC Kazincbarcika fontos győzelmet aratott négy szettben a Fino Kaposvár vendégeként.

Először a Kazincbarcika tudott zsinórban három pontot szerezni (8-11), és talán Demeter György, a kaposváriak vezetőedzője már éppen időt kért volna, együttese gyorsan egalizált. Ismét együtt haladtak a csapatok, jó megmozdulásokban egyik oldalon sem volt hiány, és 22-nél már a Fino ment eggyel. Jött azonban egy óriási Gebhardt Norbert-blokk, valamint egy Carlos Páez-ász (22-24), amit a hazaiak időkérése követett. Keen Cameron is nyitott egy jót, de a végén, Vlado Milev pontját követően a vendégek örülhettek (24-26, 0-1).

Gyorsan meglépett három-négy ponttal a játszma elején a rekordbajnok, viszont a Vegyész sem tétlenkedett, Juhász Péterék folyamatosan kapaszkodtak vissza. Nagy erőket mozgósítottak a vendégek, meg is lett az eredménye, 18-hoz érve már előnyben voltak. Gebhardt N. után Juhász is nyitott egy ászt (18-21), és ha szerencsével is, maradt a különbség a felek között. Szabó Dávid bombája azonban nem volt véletlen, a szettet végül Lubos Macko ütése zárta le (22-25, 0-2).

Már 6-1-nél időt kellett kérnie Marek Kardosnak, igyekezett gyorsan tudatosítani játékosaiban, hogy még közel sincs megnyerve a mérkőzés. 14-7-nél jött az újabb pauza, de ez sem segített, szinte minden összejött Nagy Péteréknek, igaz, meg is dolgoztak érte (25-13, 1-2).

A negyedik játszmát sokkal jobban kezdte a Kazincbarcika (5-10), de a hazaiak nem törtek össze, igyekeztek faragni a hátrányukból (11-13). Nagy P.-t sárga-pirossal kiállította a szettből a játékvezető, mivel az átló szerint őket illette volna a pont, és ennek hálótépéssel adott hangot (15-17). Gebhardt N. újabb két pontját követően Demeter kért időt (16-20), de Páez nyitásait nem tudták hatástalanítani a kaposváriak, valamint nem sok esélyük volt a jó barcikai blokkokkal szemben sem (19-25, 1-3).


JEGYZŐKÖNYV
FÉRFI RÖPLABDA EXTRALIGA, 3. FORDULÓ
Fino Kaposvár – Vegyész RC Kazincbarcika 1-3 (-24, -22, 13, -19)
Városi Sportcsarnok, Kaposvár, 300 néző. V.: Horváth, Bátkai-Katona.
Kaposvár: Keen 9, Bozóki 11, Nagy J. 6, Nagy P. 16, Horváth 16, Kalmár 5. Csere: Pápai (liberó), Kiss M. (liberó), Bögöly 1. Vezetőedző: Demeter György.
VRCK: Páez 2, Gebhardt N. 14, Juhász 10, Szabó D. 11, Milev 15, Macko 5. Csere: Vitko (liberó), Toronyai, Árva. Vezetőedző: Marek Kardos.

Demeter György: Az első és a második szettben is jobb volt a Kazincbarcika a hajrában, míg a harmadik játszmában kellően agresszívak voltunk. A negyedikben nem kellett volna ekkora előnyt adnunk ellenfelünknek, ráadásul a körülmények sem segítettek bennünket, de a bíró a pálya része.

Marek Kardos: Kevesebbet rontottunk, mint ellenfelünk, ennek köszönhetjük a győzelmünket. Támadásban hatékonyak voltunk, és okosak voltunk védekezésben. Szép volt ez a siker, gratulálok a játékosoknak és azoknak a kazincbarcikai szurkolónak, akik végig buzdítottak a helyszínen bennünket!

(Fotó: vrck.hu)