Gebhardt N.: A folytatás sem lesz könnyebb

Szerdán 14 pontot szerzett Gebhardt Norbert a Fino Kaposvár elleni győztes rangadón, de elmondása szerint vasárnap, a MAFC-BME elleni bajnokin is a maximumot kell nyújtaniuk a győzelem érdekében.

Blázsovics Péter és Németh Szabolcs távollétében Marek Kardos vezetőedző Gebhardt Norbertnek szavazott bizalmat a Kaposvár elleni rangadón, és a fiatal ütő nem is maradt adós a jó teljesítménnyel.

„Norbi az utóbbi két-három hétben jó formát mutatott az edzéseken, ezért esett rá a választás” – árulta el Kardos honlapunknak. „Bizonyította, képes megoldani a feladatot, de ez nem a véletlen műve. Ez történik ugyanis, ha valaki keményen dolgozik, ő pedig folyamatosan ezt teszi. Mint egy igásló, fáradhatatlanul végezte a feladatokat, türelmes volt, és amikor megkapta a lehetőséget, élt vele.”

Gebhardt nem csak támadásban, a nyitásaival is nyomás alatt tartotta a kaposváriakat, három ászértékűt is szervált.

„Jó volt ismét a pályán lenni, nagyon élveztem a szerdai mérkőzést, igazán kiélezett csata volt” – mondta a vrck.hu-nak az ütő. „Örülök, hogy a csapat mindhárom pontot megszerezte, és hogy újra sikerült egy rangadót megnyernie. Igaz, van három sérültünk, de mindenki egy irányba húzza a szekeret, és képesek vagyunk egymáson segíteni. Azok, akik most nem tudnak pályára lépni, remélhetőleg nemsokára ismét köztünk lesznek. Az öltözői hangulatra ez nincs befolyással, talán még egy kis pluszt is adott, hogy csonkább kerettel tudtunk kiállni Kaposváron.”

Hozzátette, győzelmet vár a vasárnapi, MAFC-BME elleni találkozón, habár a fővárosiak valamelyest átalakultak.

„A MAFC ellen sem lesz könnyebb dolgunk, hiszen soron következő ellenfelünk átalakult, igazolt egy rutinos átlót is. Mi ettől függetlenül nyerni megyünk Budapestre, de az biztos, ellenfelünk más játékot fog játszani, mint korábban” – zárta gondolatait Gebhardt.

(Fotó: vrck.hu)